«Kiired ja vihased 7» avanädalavahetus lõi Eesti kinodes kõigi aegade kassarekordi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Kiired ja vihased 7 treilerist
Kaader Kiired ja vihased 7 treilerist Foto: SCANPIX

Läinud nädalal esilinastunud globaalselt pidurdamatu märulifilmisaaga värske peatükk «Kiired ja vihased 7» avanädalavahetus lõi Eesti kinode kõigi aegade kassarekordi teenides 1.-5. aprillini ligi 220 000 eurot.

«Kiired ja vihased 7» avanädalavahetus tõi 219 333 euroga uue kassarekordi, senise võimsaima avanädalavahetuse tulemuse 192 622 euroga püstitas 2009. aasta suvel animafilm «Jääaeg 3» («Ice Age 3»).  Selle aasta senine avanädalavahetuse rekord 169 785 eurot kuulus filmile «Viiskümmend halli varjundit» («Fifty Shades of Grey»).

Viimastel aastatel on edukate avangutega kassarekordeid teinud ka «Jääaeg 4» 171 499 euroga, «Kariibimere piraadid 4» («Pirates of the Caribbean 4») 163 598 Euroga ja «Lumekuninganna ja igavene talv» («Frozen») 160 053 euroga.

1. aprillil esilinastunud «Kiired ja vihased 7» on ülitempokas maantee-märul, kus näeb ulmelisi trikke, vingeid autosid ja pööraseid kahevõitluseid staaride Vin Dieseli, Dwayne Johnsoni, Jason Stathami ning varalahkunud Paul Walkeri osalusel.

Filmi levitaja Siim Rohtla sõnul on Eesti muljetavaldavate kassanumbrite taga filmisaaga jätkuvalt kõrgetasemeline teostus ja filmi tegijate korralik vaevanägemine. «Tegemist on hiiglasliku eelarvega, tehniliselt laitmatu ning jaburalt lõbusa meelelahutusega – ehk just see, mida Hollywood täna kõige paremini oskab. Filmi avanädalavahetuse kassa peegeldab vanade fännide ustavust ja uute pealekasvamist,» ütles Rohtla. Film teenis märkimisväärset lisatähelepanu ka seoses filmi ühe peaosatäitja Paul Walkeri traagilise surmaga keset filmi võtteperioodi.

Lisainfo filmi kohta siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles