Millist varjunime kasutas Andreas Lubitz sotsiaalmeedias?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Lubitz
Andreas Lubitz Foto: SCANPIX

Saksa lennufirma Germanwings piloot Andreas Lubitz lendas 24. märtsil suure tõenäosusega meelega Prantsuse Alpides vastu mäge tappes nii enda  kui veel 149 inimest.

Juhtumi uurimise käigus on ilmnenud, et Lubitz kasutas sotsiaalmeedias suheldes varjunime Skydevil (Taevakurat), edastab iltalehti.fi.

Saksa politsei ei paljastanud, millistel sotsiaalmeedia lehekülgedel piloot  seda nime kasutas.

Teada on, et mees kiitles oma endiste kallimate ees, et ta saab kunagi kuulsaks. Lubitzil olevat olnud probleeme elukaaslasega ning naine oli ta maha jätnud.

Õnnetuse põhjustajaks peetav Lubitz kannatas depressiooni all ning Germanwingsi emafirma Lufthansa sattus kriitika alla, miks «kamikaze» piloodi vaimse tervise probleeme varem ei märgatud.

Odavlennufirma Germanwings Airbus A320 oli teel Hispaaniast Barcelonast Saksamaale Düsseldorfi kui õnnetus juhtus. Must kasti salvestis paljastas, et Lubitz võis takistada tualetti läinud kaptenit Patrick Sonderheimerit kokpitti taassisenemast.

Germanwingsi juhtumit uurivad Prantsusmaa ja Saksamaa lennundusspetsialisid ning politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles