Täna on Rockstaris Jimi Hendrixi mälestuskontsert

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varasurnud muusik Jimi Hendrix (1942 - 1970)
Varasurnud muusik Jimi Hendrix (1942 - 1970) Foto: Reuters / Scanpix


17. septembril mälestavad Rockstariss rokiajaloo mõjukamat kitarristi muusikut Jimi Hendrixi tribuutbänd Gimme Hendrix kooseisus laulja Urmas Vare (Kolumbus Kris), Toomas Kengsepp (Grazy Dayz, Under Vunder), Eimel Kaljulaid (SER, EIMEL), Jaanus Raudkats (Kolumbus Kris, Muusik Seif, SER). Muusikud teevad sügava kummarduse kõigi aegade kuulsaimale ja kahtelmata üligeniaalsele kitarristile Jimi Hendrixile ja tema muusikale!

Muusik sündis 27. novembril 1942 Seattles, sünninimeks Johnny Allen Hendrix, hiljem James Marshall Hendrix. Oma lühikese elutee jooksul jättis ta märkimisväärse jälje rockiajalukku ja üldse muusikamaailmas.

Kahjuks lõppes tema elutee 1970. aasta 18. novembril 27-aastaselt küllaltki segastel asjaoludel, milles pole täieliku selguseni siiani jõutud. Levinum versioon on lämbumine oma oksesse. Lisaks sositakse veel liikumise Mustad Pantrid seotuses pillimehe surmaga.

Jimi Hendrix võitis mitmeid hinnatud rockmuusikaauhindu juba oma elualal ning lisaks võeti ta 1992. aastal postuumselt vastu USA Rock'n'rolli Kuulsuste Halli. 17.  septembril kohtuvad kõik Jimi Hendrixi talendi austajad Rockstaris, üritusele elab kaasa ka pilvepiiril Jimi ise.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles