Genialistide klubis kohtub huvilistega Marju Kuut

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marina Puškar / Postimees

Neljapäeval, 23. septembril kell 19 kohtub Tartus Genialistide klubis kontserdisarja „Rajamuusika“ raames huvilistega Eesti jazz'ilegend Marju Marynel Kuut.

Kontserdil-kohtumisõhtud toovad publikuni Eesti jazz-muusikud ja jazz'ihariduse eestvedajad, kes vestluses sarja kunstilise juhi Oleg Pissarenkoga jagavad oma kogemusi, mälestusi, mõtteid ja loomulikult muusikat, pakkudes kuulajatele elamusi ja mõtteainet ning julgustades noori muusikud otsima ja leidma oma rada.

Uue hooaja kohtumisõhtu esimene külaline Marju Marynel Kuut alias Maryn E. Coote (1946) on eesti bossa-haldjas ja jazz'ikuninganna, kelle laulud on alati moes. Tema hääle soojus, energia, tundesügavus ja vabadus on erakordsed ning muusikaline tõlgendus kordumatu. Tema alter-ego DJ MEK mängib alates 2000. aastast ööklubides džässi, funk'i, dance'i ja R&B'd ning house-muusikat.

Pea 50 aasta jooksul antud kontserte pole võimalik kokku lugeda, kuid neid on olnud palju: suured ja väikesed lavad, laevad ja ööklubid, festivalid ja stuudiod, eri partnerid, koosseisud ja muusikastiilid. Tema salvestisi leidub sadadel kogumikel ja mitmekümnetel albumitel. Alustanud 16aastaselt Ella Fitzgeraldi repertuaariga, on ta viljelnud paljusid muusikažanre estraadist džässini ning jõudnud oma muusika ja stiilini.

Linnar Priimägi: „Meil on palju lauljaid. Enamik peab viisi. Neist mõned esinevad väga meisterlikult. Paar tükki suudab tõeliselt musitseerida. Kuid meil on üksainus Marju Kuut. Teda teiste ritta panna hästi ei sobigi. Ma panen ta eraldi.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles