Oktoberfestil kasutatakse baktereid õhuvärskendajana

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoberfestil kasutatakse baktereid õhuvärskendajana
Oktoberfestil kasutatakse baktereid õhuvärskendajana Foto: SCANPIX

Saksamaa suurimal õllepeol Oktoberfestil kasutatakse sellel aastal õhku värskendavaid baktereid.

Korraldajate sõnul ei pea enam suurtes festivalitelkides kannatama erinevate ebameeldivate lõhnade käes, kirjutab Der Spiegel.

Oktooberfestil keelatakse suitsetamine alates 2011. aastas

Vanaks läinud õlle ja toidu lõhn ning välikäimlate hais on need, millega korraldajad igal aastal võitlema peavad. Nüüd pakkusid teadlased haisu peletamiseks välja teatud sorti bakterid.

Õhku värskendavaid baktereid sisaldav aine pannaks telkide põrandale ning kindlasti ka laudade  juurde ja tualettidesse.

Loodetakse, et varem põrandatelt ja laudadelt levinud lõhn kaob.

Hofbräu telgi eest vastutava Ricky Steinbergi sõnul alustasid nad bakterite testimist juba möödunud aastal.  Steinbergi kinnitusel hakati ebameeldivate lõhnadega võitlema, kuna oli oht, et need muutuvad lausa talumatuks.

«Mõned ööklubid ja pubid on pideva ebameeldiva lõhnaga kogu aeg hädas. Kui suitsetamine keelati, siis joogi ja toidujäänuste lõhn oli rohkem tunda,» selgitas sakslane.

Oktoberfestil kasutatav bakter kannab nime Elbomex ning seda kasutatakse mulla viljakuse parandamiseks.  Seda tootva firma kinnitusel hävitab see bakter ka ebameeldivad lõhnad.

Oktooberfest kestab 18. septembrist kuni 4. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles