ETV kutsub juba pühapäeval Eurovisiooni lainele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurovisiooni võistluslugusid kommenteerib muusikutest koosnev sõpruskond - Koit Toome, Lauri Liiv, Lauri Pihlap, Kaire Vilgats ja Nele-Liis Vaiksoo.
Eurovisiooni võistluslugusid kommenteerib muusikutest koosnev sõpruskond - Koit Toome, Lauri Liiv, Lauri Pihlap, Kaire Vilgats ja Nele-Liis Vaiksoo. Foto: Ülo Josing/ERR

Alates sellest pühapäevast hakkab ETV tutvustama maikuus Austrias toimuva 60. Eurovisiooni lauluvõistluse laule, mida seekord on kokku 40. Tänavuse uuendusena kommenteerib võistluslugusid meeleolukas muusikutest koosnev sõpruskond - Koit Toome, Lauri Liiv, Lauri Pihlap, Kaire Vilgats ja Nele-Liis Vaiksoo.

Eesti seekordse võidulaulu «Goodbye to Yesterday» kohta on Kaire Vilgatsil öelda vaid kiidusõnu. «See on väga hea laul, jääb hästi meelde ja temas on kõik olemas. See ei ole copy-paste laul. Stig ei ole üldse kopeerija mees. Aga laul on väga hea ja ma arvan, et sellel on küll võimalusi,» rääkis Vilgats algava saatesarja eel.

Kindlat valemit eurolaulule ei oska Vilgats öelda. «Tundub, et päris paljud lauljad on hakanud tegema Eurovisiooni jaoks laule mingi kindla skeemi järgi. See on äratuntav. Sa kohati tunned, et üks käik on võetud ühest kohast juhindudes, teine jälle teisest. Sageli tundub, et aluseks on võetud rahvale hästi peale minevad poplaulud. Bruno Mars on näiteks üks selline, kelle lauludele iseloomulikke jooni kumab läbi,» rääkis Kaire Vilgats.

Pühapäeval samuti kommentaatorina üles astuva laulja Lauri Liivi sõnul peab eurolaulus olema midagi erilist, teistsugust. «Suurem võimalus on neil lauludel, mille meloodia jääb kuklas kummitama. Keskmine Eurovisiooni vaataja vaatab saadet ju ühe korra ja on eeliseks, kui laul talle meelde jääb,» ütles Liiv, kes on ka ise Eurovisioonile pürginud.

«Kohe näha, et vanad sõbrad,» iseloomustab kommentaatoreid ETV meelelahutussaadete toimetuse juhataja Mart Normet. «Nii lõbusat ja samas asjatundlikku kommentaari polegi Eurovisiooni lauludele ammu kuulnud.»

Esimeses saates kuulatakse üle kaheksa esimest laulu, mis esindavad Albaaniat, Armeeniat, Aserbaidžaani, Austraaliat, Belgiat, Eestit, Gruusiat ja korraldajamaad Austriat.

Saatesari «Eurovisiooni laulud» on ETV eetris pühapäeviti kell 19.10 alates 5. aprillist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles