Kim Jong-un valib endale «lõbunaised»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un naissõdurite seltsis
Kim Jong-un naissõdurite seltsis Foto: SCANPIX

Põhja-Korea liider Kim Jong-un andis käsu noortest naisesinejatest panna kokku trupi, kelle ülesandeks on teda lõbustada.

Kimi isal, Põhja-Korea eelmisel valitsejal Kim Jong-ilil oli selline naistekollektiiv, kuid pärast tema surma 2011. aasta detsembris saadeti see laiali, edastab The Telegraph.

Lõuna-Korea väljaande Chosun Ilbo andmetel andis praegune valitseja käsu moodustada see uuesti hoolikalt välja valitud noortest naisesinejatest.

«Pärast võimuletulekut ei usaldanud Kim Jong-un mitte kedagi ning lasi oma lähima kaaskonna liikmete kohta teha uurimise,» selgitas Jaapani Waseda ülikooli politoloog Toshimitsu Shigemura.

Shigemura sõnul on kaaskondlaste tausta uurimine ja ladvikus toimunud puhastamine ning kolme aasta pikkune leinaperiood on ammu lõppenud. Põhja-Korea liidril on nüüd vabad käed valida «lõbunaisi».

«Kimi isa lõbustanud naised teadsid Põhja-Korea ladviku saladusi ning surma ähvardusel on kästud neil suu kinni hoida,» lisas jaapanlane.

Kinnitamata andmetel makstakse riigijuhti lõbustavatele naistele Põhja-Korea tingimustes hiigelsummasid, mis ulatuvad 4000 dollarini ning tasu saavad nad ka tänapäevaste elektroonikaseadmete näol.

Chosun Ilbo teatel saavad Kimi Jong-uni palee teenijad ja koristajad umbes poole sellest summast.

«Kim ei kasuta oma isa «lõbunaisi», vaid valib välja enda omad, kes on talle lojaalsed,» lausus Shigemura.

Vaid riigijuhtidele ja ladvikule esinevate naiste ansamblite traditsiooni käivitas Põhja-Korea asutaja Kim Il-sung, kes oli praeguse juhi vanaisa.

Need naised valitakse välja kogu riigist. Nad peavad olema noored, ilusad, graatsilised, oskama lauda ja tantsida. Kõige ilusamatest saavad eliidi konkubiinid, vähem ilusatest aga teenijannad.

Sageli valitakse teismeeas tüdrukuid, kelle vanematele öeldakse, et nende tütrele saab suur au osaks, kuna riigijuht vajab neid.

Need esinejad jäävad «pensionile» tavaliselt 20. eluaastate keskel või lõpus ning siis pannakse nad mõnele tähtsale ametnikule või sõjaväelasele mehele.

Teada on, et Põhja-Korea liider Kim Jong-un abiellus 2013. aastal endise laulja Ri Sol-juga ning neil on tütar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles