Rooma ülikoolis saab õppida kurjade vaimude väljaajamist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurjade vaimude väljaajamine
Kurjade vaimude väljaajamine Foto: SCANPIX

Itaalias Rooma Euroopa ülikoolis saab sel kuul religioonikursuste raames õppida ka kurjade vaimude väljaajamist ehk eksortsismi.

13. – 18. aprillini kestev kursus kannab nime «Eksortsism ja vabanemise eest palvetamine,» edastab The Local.

Kursuse viib läbi religioosne Sacerdos Institute koostöös Bologna katoliku kirikuga.

See kursus ei ole mõeldud vaid kirikutegelastele ja usklikele, sinna on oodatud ka arstid, psühholoogid, psühhiaatrid ja teised inimeste aitamisega tegelevate ametite esindajad.

Kursusel räägitakse eksortsismi nii tehnilistest, teaduslikest kui religioossetest aspektidest. Samuti antakse näpunäiteid, kuidas ennetada satanismiga seotud ohte.

Sacredos Institute`i juht Pedro Barrajon hoiatas, et tänapäeval tegeldakse okultismi ja esoterismiga ilma, et mõeldaks, milliseid tagajärgi need võivad kaasa tuua.

Samuti hoiatas ta kaardimooride, selgeltnägijate teiste sarnaste «soolapuhujate» eest.

Barrajoni sõnul on saab teha kindlaks, kas inimene on tõesti deemoni küüsi langenud või on tal lihtsalt psüühilised häired.

Kursuse käigus loevad loenguid katoliku kiriku preestrid, psühholoogid ja teoloogid ning lõpuks näidatakse, kuidas kurjade vaimude väljaajamine tegelikult käib.

Vatikan andis möödunud aastal oma õnnistuse rahvusvahelisele eksortsistide assotsiatsioonile, mis kasvas välja 1991. aastal Vatikani peaeksortsisti, püha isa Gabriele Amorthi loodud organisatsioonist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles