SEE EI OLE NALI! Golf alustab televisiooni vallutamist!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kaljuveer.
Marko Kaljuveer. Foto: Margus Vilisoo

Vast kogu nõukaajast pärit põlvkond teab laulu „Raha paneb rattad käima“? Kui jälgida kõrvalt Eesti Golfi Liidu värske presidendi Marko Kaljuveeri ametis astutud esimesi samme, võib öelda, et mees on golfirattad mitte käima, vaid lausa jooksma pannud ja mitte ainult ˗ oma elust 24 aastat Eesti spordile ja televisioonile kinkinud Marko teeb täpselt kuu möödudes Eestile golfiajalugu, kirjutab ajakirja Golf uudisteportaal.

Foto: Viktor Burkivski

Marko, kuu pärast teeb golf Eestis ajalugu ehk siis lõpuks ometi hakkab telepilt vahendama golfiuudiseid. Mis värk on?

See mõte oli mul kohe, et golf tuleb Eestis nähtavamaks teha, kui ta täna on. Pealegi on golf spordiala, mis annab mõnusa sotsiaalse suhtluse mängu ajal ja sobib igas vanuses inimesele. Golf võiks olla rahvasport nii nagu ta on Islandil, Rootsis või USA-s. Selle „probleem“ on, et tavaliselt inimene armub golfi täielikult ja muutub heas mõttes sõltlaseks.

TV3 on varemgi golfiuudiseid pisut kajastanud, kuidas õnnestus aga selline kokkulepe saavutada, kui pole saladus?

Tegelikult sünnivad mõned asjad kergemini, kui aeg on selleks küps. Järelikult golfiuudistega nii oligi – leppisime TV3 juhi Priit Leitoga asjad kokku ja nii see leping TV3 ja Eesti Golfi Liidu vahel sündiski.

Golfirubriik hakkab eetris olema reedeti TV3 „Seitsmestes uudistes” 2-3 minuti jooksul. Värsketele golfiuudistele lisandub ka meelelahutuslik võistlus kahe Eestis tuntud inimese vahel puttamises, kauglöögis või mõnes muus mänguelemendis.

Kuidas saaks telepilt edasi anda golfimängu põnevust neile, kes ise ei mängi? Kõrvaltvaatajale, kel kogemus puudub, võib see tunduda igav?

Golf on väga põnev ala, tuleb huvitavalt lahti rääkida kõik rajal tekkinud olukorrad ja seisud. Eks suvel panen kommentaatorite ringi kokku ja läheb lahti.

Proovin aeg-ajalt ise ka kommenteerida, täitsa huvitav iseendagi jaoks. Kindlasti ei ole võimalik golfi nii kommenteerida nagu jalgpalli, aga päris kindlasti annab seda huvitavalt teha.

Samas võin öelda, et jalgpall ja golf on maailmas väga populaarsed alad, kus liiguvad suured rahad. Kui täna on jalgpall Eesti kõige populaarsem spordiala, siis golfil on veel pikk tee minna. Aga ma väga ei kahtle, et golfimängu harrastajate arv lähiajal kasvab märkimisväärselt. Kõik tingimused selleks on olemas.

Kas seda sammu, rääkida golfist regulaarselt teleuudistes, võib pidada seni sinu rahuldustpakkuvamaks saavutuseks värske Eesti Golfi Liidu presidendina?

Mu plaanid on veel suuremad juba järgmisel aastal, sest eesmärk on Eesti-siseselt ka golfiturismi arendada ja samas tuua aina rohkem Euroopa golfituriste Eesti golfiväljakutele.

Juba olengi Tallinnas kohtunud Eurospordi esindajatega, aga sellest lähemalt siis, kui asjad selgemad!

Rohkem infot leiab ajakirja Golf portaalist SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles