Austrias pandi holokaustieitajast arst koduaresti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mauthauseni koonduslaager-muuseum
Mauthauseni koonduslaager-muuseum Foto: SCANPIX

Ülem-Austria Linzi kohus määras arstile holokausti eitamise eest ühe aasta pikkuse koduaresti.

Kohtus ilmnes, et 71-aastane arst saatis holokausti eitava kirja nii Linzi võimudele kui ka Mauthauseni koondluslaager-muuseumile, edastab The Local.

Kirjas seisis, et tema arvates on nii gaasikambrid kui ka juutide süstemaatiline genotsiid väljamõeldised.

Mühlviertelist pärit mees jõudis holokausti eitamiseni pärast Mauthauseni koonduslaager-muuseumi külastamist ning tema arvates on väljamõeldiste taga zionistidest pankurid, kes seni juhivad Iisraeli ning kes korraldasid ka Araabia kevade.

Arsti arvates ei saa Teise maailmasõja õudustes süüdistada Adolf Hitlerit ja Saksamaad.

71-aastase mehe advokaadi sõnul ei ole ta klient natsimeelne, vaid lihtsalt isik, kellel on omad arusaamad ajaloost.

Mehe sõnul ei näinud ta Mauthausenit külastades midagi, mis viitaks gaasitrassile.

Mauthauseni koonduslaager-muuseumi juht selgitas kohtus mehele, et 1945. aastal enne kui liitlasväed selle koonduslaagri vabastasid, püüdsid natsid tõendeid hävitada ning gaasitorud maeti betooni alla.

Mees sõnas kohtus, et kui nii toimiti, siis on ta selle selgitusega rahul ja saab aru, miks gaasitorustikku näha ei olnud.  

Psühhiaatriline uuring kinnitas, et arst on täie mõistuse juures, kuid samas näitas, et tal tekivad kergelt kinnisideed.

Prokurör soovitas mehe süüdi mõista, kuna sellisesse seisukohavõttu ei saa suhtuda kergekäeliselt. Kohus määras karistuseks koduaresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles