Elle retušeeris staari nahka heledamaks?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gabourey Sidibe
Gabourey Sidibe Foto: SCANPIX

Naisteajakiri Elle sattus kriitikatule alla selle eest, et väidetavalt retušeeris filmistaari Gabourey Sidibe nahka heledamaks.

Elle`i esikaanelt vaatab vastu tegelikkusest erineva nahavärviga naine, kirjutab People.

 27-aastane Sidibe on üks neist, kellest Elle kirjutab oma 25. juubeliväljaandes.

Varasematel fotodel on Sidibe nahk üsna tume, kuid Elle`i fotodel märgatavalt heledam.

Ajakirja toimetajate sõnul  valiti välja neli noort naiskuulust, kes on oma tegevusega maailma muutnud. Lisaks Sidible kajastatakse ka näitlejate Megan Foxi ja Amanda Seyfriedi ning reality-staari Lauren Conradi tegevust.  

Ka sai Elle kritiseerida selle eest, et Foxist, Seyfriedist ja Conradist on täispkkuses fotod, samas kui Sidibe on fotodel ainult poolenisti.

Ajakirja esindaja sõnul ei ole mitte ühegi fotoga tehtud midagi äärmuslikku.

«Meil on selle kuu numbri jaoks mitu erinevat esikaant ning Gabourey Sidibega tehtud kaant ei ole retušeeritud rohkem kui teisi,» teatas ajakiri.

Elle`i on ka varem süüdistatud staaride naha «valgendamises». 2008. aastal ilmus Elle`is L´Oreali reklaam Beyoncé Knowlesiga, kus ta nahk tavapärasest heledam oli.

Sidibe sai kuulsaks filmiga «Precious», kus ta kehastas 16-aastast Claireece Jonesi, kes jäi oma isa vägistamise tagajärjel rasedaks.

Fotosid vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles