Kunstnik pani riigikogu liikmete silmad näitusele

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toompea loss.
Toompea loss. Foto: Toomas Huik / Postimees

Toompea lossi kunstisaalis on avatud Eve Kase installatsioon “Mida inimesed tahavad II”, mis koosneb 101 silmade portreest.
 

Eve Kask on ületanud võimu-vaimu vahelise barjääri projektiga, mis kaasab riigikogulaste meeskonna ja sunnib riigikogu 101 liiget ennast paljastama. Kõik pidid täitma soovisedeli ja üles kirjutama oma salaunistusi. Iga konkreetne silmade portree ühildub tekstiga.

„Näitus köidab väga, sest inimese silmad on tema ihu peegel,” ütles riigikogu aseesimees Jüri Ratas näitust avades. „101 silmapaari pildistamiseks riigikogu liikmete nõusse saamine on võimas läbimurre,” tunnustas ta kunstniku visadust.
 
Silmapaare ja unistusi fikseerival projektil on kolm selgesti eraldatavat tahku:  realistlik ehk silmad ei valeta;  idealistlik on seotud silmade kandjate unistuste ja soovidega ning teraapiline sekkumine – silma vabastamine.

“Näitus kõneleb sellest, et eesti rahvas peaks üksteisele rohkem silma vaatama,” lisas Ratas.
 
Seda, kas riigikogulastes on ülekaalus poliitik või unistaja, saab teada näitust külastades.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles