Keskerakond: Eesti põhiseadus keelab Trubetsky kiusamise!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulja Tõnu Trubetsky.
Laulja Tõnu Trubetsky. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna juhatuse liikme Siret Kotka hinnangul ei olnud Juku-Kalle Raidi ja ansambli Propeller  korraldatud T-särkide aktsioon Rock Cafés ajendatud soovist protesteerida kultuuritegelaste parteistumise vastu, vaid otserünnak ühe konkreetse isiku poliitiliste vaadete pihta, mis on tagakiusamine poliitiliste vaadete pärast, mis on aga seadusega keelatud ja karistatav.


Siret Kotka sõnul võib sadu kultuuritegelasi leida nii linnade ja valdade volikogudes, riigikogus ja kõikides erakondades, aga kui Propelleri liige Peeter Malkov ise IRLi astus, siis ei rääkinud keegi kultuuriinimeste parteistumisest. «Seetõttu oli Juku-Kalle Raidi ja Propelleri laupäevaöine ühisaktsioon lihtlabane ühe väljapaistva kultuuritegelase kiusamine,» selgitas Kotka. «Tagakiusamine poliitiliste vaadete pärast on aga tegevus, mille eest on ette nähtud kriminaalvastutus ja selle uurimisega tegeleb Eesti Vabariigis politsei ja prokuratuur.»

Kotka toob väljavõte Eesti Vabariigi põhiseadusest: «Rahvusliku, rassilise, usulise või poliitilise vihkamise, vägivalla ja diskrimineerimise õhutamine on seadusega keelatud ja karistatav. Samuti on seadusega keelatud ja karistatav õhutada vihkamist, vägivalda ja diskrimineerimist ühiskonnakihtide vahel. /.../ Igaühel on õigus jääda truuks oma arvamustele ja veendumustele. Kedagi ei tohi sundida neid muutma.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles