WTC tornide endises asukohas olev valgustus ajas linnud segadusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tribute in Lights eksitas linde
Tribute in Lights eksitas linde Foto: SCANPIX

USAs New Yorgis endiste WTC kaksiktornide asukohta tähistav valgustus ajas linnud segadusse.

Rohkem kui 10 000 lindu jäid 11. septembri 2001. aasta terrorirünnakus hukkunute mälestuseks põlema pandud valguskiirte lõksu, edastab foxnews.com.

Kaks tugevat valguskiirt, mis kannavad nime Tribute in Lights, tuli mitu korda välja lülitada, et rändlinnud saaksid oma teekonda jätkata.

Linnud olid teel Kanadast soojematesse piirkondadesse nagu Kariibi mere saared ja Lõuna-Ameerika.

Ornitoloogide sõnul ei lenda rändlinnud mitte alati üle New Yorgi, viimati olid rändlinnud seal 11. septembril 2004. aastal.

Tribut in Lights pannakse igal aasta 11. septembril põlema New Yorgi linna kunstinõukogu käsul ja sellega mälestatakse terrorirünnakus hukkunuid.

Lindude kaitsmisele pühendunud organisatsioon New York City Auduboni esindajad jälgisid lindude ülelendu ja teatasid lindude segadusse sattumisest.

Auduboni esindaja sõnas Animal Planet leheküljel, et linnud kaotavad segadusse ajavates valguskiirtes lennates kaugele rännuks vajalikku energiat.

Rändlindude tõttu kustutati tuled viis korda 20 minutiks ja linnud said edasi lennata.

Arvatakse, et igal aastal hukub New Yorgis 90 000 rändlindu, keda ajavad segadusse kõrghoonete valgustus ja peegelduvad aknaklaasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles