Germanwings õnnetuslennuki kaaspiloodi spordiklubi avaldas järelhüüde

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Lubitz
Andreas Lubitz Foto: SCANPIX

Prantsuse Alpide kohal alla kukkunud Saksa lennufirma Germanwings Airbus A320 kaaspiloodi Andreas Lubitzi kohta avaldas ta spordiklubi Luftsportsclub Westerwald järelhüüde.

Nüüd teatas Saksamaa prokuratuur, et 28-aastane Lubitz võib olla juhtunus peasüüdlane, edastab The Telegraph.

Spordiklubi lehekülg  ei ole nüüdseks  nähtav kas suur hulga kasutajate või tehnilise probleemi tõttu.

Luftsportclub Westerwald teatas oma leheküljel, et 24. märtsi lennukatastroofis kaotas elu kaaspiloot Andreas Lubitz, kes oli selle klubi liige.

Lubitzist sai liige juba teismelisena ning ta piloodikarjäär algas purjelendurina, kuid lõpuks sai temast Airbus A320 kaaspiloot.

Kirjutise kohaselt oli see Lubitzi unistuste täitumine.

«See oli tema unistus, mille eest ta lõpuks maksis väga kõrget hinda – ta kaotas elu,» seisab järelhüüdes.

Veel oli, et spordiklubi liikmed leinavad teda ning veel 149 ohvrit. Samuti avaldatakse selles kaastunnet Lubitzi perele.

Andreas Lubitz oli pärit Saksamaa lääneosast Montabaurist, kuid elas nüüd Düsseldorfis.  

Õnnetuse uurimise käigus on ilmnenud, et tal oli üsna vähe lennutunde seljataga, vaid 630 ning seega vähekogenud piloot. Õnnetuslennuki kaptenil oli seevastu kümne aasta pikkune lennukogemus.

Germanwingsi lennuk oli teel Hispaaniast Barcelonast Saksamaale Düsseldorfi kui see Prantsusmaa kohal olles alla kukkus. Pardal olnud 150 inimest hukkusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles