Briti peaminister võttis Clarksoni vallandamise teemal sõna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron
David Cameron Foto: SCANPIX

Suurbritannia peaministrit David Cameroni tuntakse kui BBC poolt «Top Geari» saatejuhi kohalt vallandatud Jeremy Clarksoni sõpra.

Cameron sõna nüüd meediale, mida ta Clarksoni vallandamisest arvab, edastab The Independent.

BBC peadirektor Tony Hall langetas Clarksoni vallandamisotsuse eile öeldes, et ta ei teinud seda kergekäeliselt.

Clarksonit tuntakse ta mahlakatest ja poliitiliselt ebakorrektsetest seisukohavõttudest, mis tekitasid talle palju vaenlasi, kuid tõid ka palju fänne.

Fännid ja sõbrad on sotsiaalmeedias ja tavameedias kommenteerinud Clarksoniga juhtunut. Teiste seas tegi seda ka Briti peaminister, kelle sõnavõtt oli varasematest kriitilisem.

«Kui oma töös tehakse väga suur ja andestamatu viga, siis selle eest tuleb vastutada. Agressiivset ja ründavat käitumist ei saa heaks kiita ei töökohal ega ka kuskil mujal. Jeremy Clarkson peab vastutama tehtu eest,» teatas David Cameron.

Clarksoni juhtum sai alguse North Yorkshire`is toimunud «Top Geari» võtetel, kus ta sõimas ja ründas produtsent Oisin Tymonit. Clarkson ei olnud rahul sellega, et ta ei saanud võttepäeva lõpul sooja süüa, vaid kaetud oli külm laud.

BBC langetas pärast seda otsuse Clarkson ajutiselt töölt eemaldada. Veel siis Cameron toetas saatejuhti.

«Jeremy Clarkson on mu hea sõber ning väga andekas saatejuht,» teatas Briti peaminister siis.

BBC tegi Cameroni ja ta abikaasa Samanthaga intervjuu nende kodus  Londonis Downings Street 10.

Peaminister sõnas, et ta lastel oleks väga kahju kui «Top Gear» lõpetatakse.

Cameron paljastas, et ta tütar Nancy ähvardas näljastreigiga kui Clarkson vallandatakse.

«Sõnasin talle, et see ei ole vajalik ning me rääkisime sel teemal pikalt. Ta tahtis näljastreigi korraldada jättes lõuna söömata, kuid tegelikkuses kestis ta näljastreik vaid viis minutit,» muigas Cameron.

Jeremy Clarkson oli «Top Geari» saatejuht 2002 – 2015. BBC loodab, et James May ja Richard Hammond jätkavad selle menuka autosaate eesotsas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles