Video: Austraalia kalamees tõmbas koos lõhega välja ka harikrokodilli

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Austraalias Queenslandis sai üks kalamees üllatuse osaliseks kui ta õngekonksu külge jäänud lõhega ka soolase vee krokodilli ehk harikrokodilli välja tõmbas.

40-aastane Ben Stack hoiatas teisi piirkonna harrastuskalamehi harikrokodilli eest, kirjutab news.com.au.

Stack oli kalal Cape Yorki jõel kui üks lõhe ta õnge otsa jäi, samas aga tundis ta kohe, et lõhe on ebatavaliselt raske.

Mees arvas esmalt, et kala oli millegi taha kinni jäänud ning ta kummardus üle paadiääre ja hakkas tamiili tõmbama, et see vabastada.

«Kummardusin üle paadi parema parda, et tumedas sogases vees teha kindlaks, mille taha kala jääda võis,» meenutas austraallane.

Stacki sõnul leidis siis aset midagi sellist, mis kestis küll lühikest aega, kuid tema arvates tundus see terve igavik.

«Esmalt nägin midagi hõbedast, siis aga kala lahtist suud. Kummardusin veel rohkem vee kohale, et paremini näha. Taipasin siis järsku, et olen silm silma vastas harikrokodilliga,» lausus austraallane.

Mehe arvates oli tema ja krokodilli vahe umbes 51 sentimeetrit.

Stack oli küll ehmunud, kuid siiski suutis haarata kaamera ja jäädvustada nii  lõhe kui ka selle jahil olnud krokodilli.

«Ma ei suutnud uskuda, mis minuga oli juhtunud ja arvasin, et mitte keegi teine ka ei usu. Õnneks on mul selle kohta tõestusmaterjal,» jätkas kalamees.

Ta hoiatas teisi harrastuskalamehi, et need oleksid harikrokodillide suhtes ettevaatlikud, kuna need loomad võivad end peita paatide all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles