25 aastat tagasi poja mõrva tõttu surmanuhtluse saanud naine vabastati süüdistustest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Debra Jean Milke
Debra Jean Milke Foto: SCANPIX

USAs Arizonas vabastati lõplikult süüdistustest naine, kes 25 aastat tagasi oma poja mõrvas süüdi mõisteti ja kellele surmanuhtlus määrati.

Debra Jean Milke ootas hukkamist 22 aastat, kuid 2013. aastal ta vabastati uut kohtuprotsessi ootama ning ta pidi kandma elektroonilist jälgimisseadeldist, edastab Daily Mail.

Eile teatas Maricopa maakonna kõrgema kohtu kohtunik Rosa Mroz, et 51-aastase Milke vastu ei ole leitud uusi tõendeid, et kohus peaks ta juhtumi uuesti läbi vaatama.

Kohtunik käskis eemaldada ka tal olnud elektroonilise jälgimisseadme ning juhtumi käsitlemine lõpetatuks kuulutada.

Milke kallistas pärast seda oma advokaati ja toetajaid ning lahkus pisarad silmis kohtuhoonest.

Milke süü põhineb vaid ühe tunnistaja, Phoenixi politseniku Armando Saldate väidetele, et naine tunnistas talle oma poja Christopheri tapmise soovi.

Sellest ülestunnistusest ei ole lindistust ning hiljem  ilmnes, et Saldatel on komme isegi vande all valetada ning kohtu alla antute inimõigusi rikkuda.

Milke riietas 1989. aasta detsembris poja ta lemmikriietesse ning saatis koos oma elukaaslase James Styersiga ostukeskusesse jõuluvana vaatama.

Styers võttis hiljem oma masinasse sõbra Roger Scotti. Kaks meest sõitsid Phoenixi lähedasele kõrbealale ning lasid poisi maha.

Prokuröride sõnul oli ema lapsest tüdinenud ning tahtis temast vabaneda. Samas ei tahtnud ta jätta Christopheri tema isale, kuna vihkas meest.

Scott sõnas pärast arreteerimist toimunud ülekuulamisel, et Milke oli nõus temaga jagama Christopheri elukindlustust, mis oli 50 000 dollarit. Hiljem võttis ta selle tunnistuse tagasi.

Kohus mõistis Styersi ja Scotti mõrvas süüdi ja määras surmanuhtluse, kuid nad ei tunnistanud Milke vastu.

Maricopa maakonna kohtu arvates langes Milke ebaõiglase süüdistuse ja kohtuprotsessi ohvriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles