Video: kokteiliklaas, mis sobib kosmoses kokteilide tegemiseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zero Gravity Coctail klaas
Zero Gravity Coctail klaas Foto: cosmiclifestyle.com

Firma Cosmic Lifestyle Corp. leiutas kokteiliklaasi, mida saavad astro-, taiko- ja kosmonaudid kasutada kaaluta oleku tingimustes.

Klaasisi on vedelikku kinni hoidev süsteem, mis laseb vedeliku välja vaid siis kui keegi seda rüüpab, kirjutab Discovery News.

Kosmosekokteili klaasi loojad otsivad Kickstaretri kaudu võimalust oma projektile suuremat rahastust leida. Nende eesmärgiks on saada 2. aprilliks kokku  30 000 dollarit.

Seni on astronaudid kosmosemissioonidel olles pidanud jooma kinnistes konteinerites olevaid vedelikke, kasutades kõrre abi.

Kuid Zero Gravity Coctail klaas võimaldab astronautidel teha gravitatsioonivabas ruumis kokteilipidusid nagu Maal.

«Tegime kokteiliklaasi, mis võimaldab tunda aroomi, kuid samas hoiab vedeliku klaasis. Suu toimib selle klaasi puhul kõrrena. Loodame, et meie kokteiliklaase kasutatakse tulevikus ka Maa orbiidil olevates kosmosehotellides ning teistele planeetidele rajatavates inimasustustes. See klaas võimaldab jooki nautida ka siis kui ei ole gravitatsiooni,» teatasid leiutajad leheküljel Kickstarter.

Nende kokteiliklaaside prototüübid valmistatakse vajaliku raha kokkusaamisel kõige parema kvaliteediga 3D printerite abil.

Kosmoseklaase tahetakse testida ka paraboollendudel, milles lennualus teeb ootamatuid õhusööste üles või alla.

Cosmic Lifestyle Corp. esindajate arvates saaks parimad kokteiliklaasid Made In Space 3D printeriga, mis võimaldab printimist gravitatsioonivabas olekus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles