Invamessil on avatud pimekohvik ja -näitus

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Puuetega Inimeste Tegevuskeskuses tuleb invamess.
Tallinna Puuetega Inimeste Tegevuskeskuses tuleb invamess. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Tallinna Puuetega Inimeste Koda korraldab 1.-2. oktoobril "Invamessi 2010", et suurendada puuetega inimeste, nende pereliikmete ja valdkonna spetsialistide teadlikkust teenustest ja toodetest, mis aitavad parandada puuetega inimeste igapäevast toimetulekut.

"Puuetega inimeste elukvaliteet ja eneseteostusvõimalused sõltuvad info, teenuste ja toodete kättesaadavusest ning teiste ühiskonnaliikmete valmidusest arvestada erivajadustega inimestega," ütles Tallinna Puuetega Inimeste Koja (TPIK) juhatuse liige Külli Urb. "Tänapäeva infotehnoloogia ja abivahendid aitavad vähendada puudega inimeste vajadust kõrvalabi järele ning suurendavad võimalusi osaleda aktiivsemalt ühiskonnaelus."

Invamessil saab tutvuda õppimisvõimaluste, puuetega inimeste ühingute tegevuste, abivahendi- ja meditsiinifirmade toodete, rehabilitatsiooniasutuste teenustega jpm.

Messi käigus toimuvad avatud töötoad, mille teemad on lapsehoiuteenus ja intervallhoid, esmaabi, tervislik toitumine ja universaalne disain.

Mõlemal päeval võivad külastajad küsida sotsiaaltöötaja käest teavet puuetega inimestele suunatud toetustest ja teenustest Tallinnas, vajadusel saab toimetulekutoetuse alast nõu, võlanõustamist ja teavet abivahendite soetamiseks. Õigusalast nõustamist võib samuti küsida.

Invamessil võib meeli proovile panna, külastades pimekohvikut ja -näitust. Filmihuvilised näevad mõlema päeva lõpus Eestis tehtud puuetega inimeste elu tutvustavaid filme.

Invamess toimub Tallinna Puuetega Inimeste Tegevuskeskuses 1.-2. oktoobril. Külastajatele on mess tasuta.

Tallinnas on kokku üle 21 000 puudega inimese.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles