Miks Ramzan Kadõrov kandis Norra sõjaväevormi?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramzan Kadõrov
Ramzan Kadõrov Foto: SCANPIX

Norra militaaranalüütik püüab lahendada mõistatust, miks kandis venemeelne Tšetšeeni liider Ramzan Kadõrov Norra sõjaväe kamuflaažvormi.

Kadõrov pani endast Norra vormis pildi möödunud aasta novembris Twitterisse ning norralased on püüdnud jõuda jälile, kust Kadõrov võis selle vormi saada, edastab The Local.

«Ei ole üllatav, et Kadõrov kannab vormi, üllatav on see, et ta kannab Norra sõjaväe vormi,» sõnas Norra välissuhete instituudi Tšetšeenia ekspert Julie Wilhelmsen.

Norra relvajõudude pressiesindaja Linn Therese Johansen sõnas, et Norra püüab tagada sõjaväevormidele juurdepääsu vaid oma riigi sõjaväelastele ning vaid neil on õigus selle vormi kandmiseks.

Norra sõjavägi lõpetas üleliigsete vormide avaliku müümise 2005. aastal, et need ei satuks ebasobivate isikute kätte.

Norra armee vormidega aastaid tegelenud, nüüd pensionil kindrali Arne Hagtvedti arvates ei ostnud Kadõrov vormi Norrast.

«Kaitsejõudude vormimaterjal pärineb teistest riikidest. Võimalik, et seal jäi seda materjali üle ning Kadõrov ostis seda ja lasi endale Norra vormi sarnase vormi õmmelda,» selgitas Hagtvedt.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles