Uus väljastuskeskus põhjustab häireid TV3 programmis

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Televiisor. Teler. Graffity Tallinnas.
Televiisor. Teler. Graffity Tallinnas. Foto: Hendrik Alla

Mis võiks olla hullem kui see, et kriminulli lugema asudes keegi sulle mõrvari ette ära ütleb? Ainult see, kui sellest kriminullist on viimased lehed välja rebitud.


Just seda kogesid tuhanded inimesed, kes armastavad TV3st jälgida põnevusseriaali «CSI». Esmaspäeval ja teisipäeval jäi pärast reklaamipausi sarja osa viimane lõik näitamata ja selle asemel algas kohe õhtune mängufilm.

Need pole ainukesed apsud. Pühapäeval libisesid koguperemultika «WALL-E» alla mingil hetkel leedukeelsed subtiitrid. Sellele järgnenud ulmemärulis «Fantastiline nelik ja Hõbesurfar» näidati pärast reklaamipausi sellele eelnenud minuteid uuesti.

Televaatajad marutavad TV3 foorumis ja keegi tegi isegi ettepaneku allkirjade korjamiseks, et populaarne krimisari ETVsse üle kolida.

«Tegemist on tehniliste probleemidega telejaama väljastuses, praeguseks on viga leitud ja tegeleme tõsiselt selle kõrvaldamisega. Vabandame väga kõigi vaatajate ees. Katkenud seeriaid näeb tervikuna korduses,» ütles TV3 kõneisik Annely Adermann selgituseks.

Probleemi lähemalt uurides selgus, et TV3 ja TV6 programmi lähetatakse sellest sügisest eetrisse uuest Lätis paiknevast väljastuskeskusest. Ehkki tegemist on tehnika viimase sõna järgi sisustatud ning täielikult automatiseeritud keskusega, ilmnesid selle programmis vead, mis põhjustasidki vaatajaid häirinud apse.

Nagu ütleb Murpy seadus: inimene on küll ekslik, aga millegi põhjalikult tuksi keeramiseks on ikka masinat vaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles