Tšiili kaevuri naine sünnitas Esperanza nimeks saanud tütre

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esperanza Elizabeth Ticona Segovia
Esperanza Elizabeth Ticona Segovia Foto: SCANPIX

Ühe maa-all lõksus oleva Tšiili kaevuri naine sünnitas tütre, kes sai nimeks Esperanza.

Kaevur Ariel Ticona ja ta naise Elizabeth Segovia esimene laps sündis Copiapó haiglas keisrilõike abil, kirjutab The Telegraph.

Laps nägi ilmavalgust eile kohaliku aja järgi kell 12.20. Tüdruku sünnikaal oli kolm kilogrammi ja ta oli 48 sentimeetrit pikk.

Ticona ja ta naine plaanisid lapsele and esialgu nimeks Carolina, kuid siis muutsid ta Esperanzaks, mis hispaania keeles tähendab «lootust».

Laps sai nime selle auks, et San Jose kaevandusvaringus lõksu jäänud kaevurite asukoht tehti kindlaks ning neid päästetakse.

Kaevurite pereliikmed elavad lootuses oma kalleid inimesi uuesti maapinnal elusana näha. Enamik neist ei lahku Atacama kõrbesse rajatud telklinnakust, vaid jälgivad päästmisoperatsiooni käiku.

Ticona sõnul ei soovinud ta, et rase naine kõrbes oleks ja soovitas tal koju jääda ning enne sünnitust mitte liigselt muretseda.

«Minul ja mu mehel oli lapse nime suhtes sarnane arusaam. Tahtsime talle esialgu anda nime Carolina Elizabeth, kuid siis muutsime selle Esperanza Elizabethiks,» lausus naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles