Austraallane plaanib joosta põhjapooluselt lõunapoolusele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia maratonijooksja Pat Farmer
Austraalia maratonijooksja Pat Farmer Foto: SCANPIX

Austraalia jooksja, kelle käes on ümber oma kodumaa ja läbi kõrbe jooksmise rekord, plaanib nüüd joosta põhjapooluselt lõunapoolusele.

Austraallasest maratonijooksja Pat Farmer, kelle hüüdnimi on Austraalia Forrest Gump, tahab oma jooksuga koguda raha Punase Risti heaks, kirjutab news.com.au.

48-aastase mehe teekond kulgeb läbi 14 riigi ja ala ning on 20 800 kilomeetrit pikk.

«Arvan, et mulle on looduse poolt antud jooksuanne. Ma suudan joosta kiiremini ja kauem kui keegi teine. Ma oleksin rumal kui ma oma annet ära ei kasutaks,» lausus Farmer. 

Kuigi ta on oma pikka jooksu ette valmistanud kümme aastat, tekkis tal selle jooksuga Punase Risti aitamise idee reisil Kagu-Aasiasse.

«Nägin prügimägedel lapsi süstlaid lõhkumas, et nad saaksid selles oleva metalli eest endale puhast joogivett osta. Nende laste elu aitab muuta see, kui anda neile puhas joogivesi ja korralik elukeskkond,» selgitas jooksja.

Farmeri jooksuteekond viib ta läbi nii külmast tundrast kui ka troopikast. Jooksja arvates kulutab ta 11 kuud kestval teekonnal rohkem kui 40 paari jooksujalatseid ning 300 paari sokke.

«See on mu elu suurim väljakutse. Tunnistan ausalt, et ma ei tea, kas suudan Põhjapooluselt Lõunapoolusele joosta,» nentis mees.

Farmeri sõnul peaks ta päevas jooksma 80 – 100 kilomeetrit päevas.

«Elan ühe päeva korraga ja vaatan, mis edasi saab,» jätkas austraallane.

Farmer alustab jooksmist järgmise aasta märtsis Põhjapooluselt, liikides edasi läbi Kanada, USA, Mehhiko ja kümne Lõuna-Ameerika riigi kuni Argentinani. Sealt edasi viiakse ta helikopteriga viimasele etapile Lõunapoolusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles