Galerii: Eesti Kunstiakadeemia​ avatud uste päev Balti jaama tunnelis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Täna, 19. märtsil oli Eesti Kunstiakadeemias avatud uste päev.  Kõik teaduskonnad olid huvilistele avatud alates esimestest loengutest, mis algavad kell 8.30​ kuni õhtuste loengute lõpuni​. 

Lisaks tulevastele üliõpilastele oodati külla ka õpetajaid, koolijuhte, karjäärinõustajaid​ - nende hulgas lapsevanemaid, tädisid ja onusid ning​  kõiki huvilisi, kes soovivad ülikooli õppimisvõimaluste ja õpetamismeetodite kohta teada või lihtsalt tutvuda Eesti Kunstiakadeemia sisu ja inimestega. 

Foto: Viktor Burkivski

Avatud uste päeval oli külastajatel võimalik osaleda pea kõikides neljapäevastes loengutes, stuudiotes, töötubades, joonistus- ja kompositsioonitundides. Toimuvad erialatutvustused, kus professorid, tudengid ja vilistlased selgitavad eriala sisu ning oma kogemusi. 

​Ühtlasi oli paljudes osakondades väljapanekud tudengite töödest.

EKA sisearhitektuuri osakond ehitas avatud uste päevaks Balti jaama tunnelisse ajutise klassiruumi «Läbipääs».​

Foto: Viktor Burkivski

Täispika koolipäeva jooksul kuulis avatud loenguid osakonna säravaimatelt lektoritelt, nende seas prof Leonhard Lapin, Hardo Pajula, Margit Mutso, Liisi Murula, Gregor Taul, prof Hannes Praks jt.

Foto: Viktor Burkivski

Toimusid ka töötoad: tekstiilidisaini osakonnas saab Kert Viiarti juhendamisel katsetada siisditrüki tehnikat. Estonia pst sisehoovis näitas ehte- ja sepakunsti dotsent Nils Hint malmivalu ja samas toimub ka mõnus kevadine grill.  Klaasikunsti osakonnas sai osaled aktiivselt töömaterjali tunnis.  Lisaks olid avatud kõik erialatunnid, milles sai julgelt osaleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles