Pildid ja treiler: National Geographic näitab ajaloolist filmi Jeesuse tapmisest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teaduskanal National Geographic näitab 29. märtsil Bill O’Reilly ja Martin Dugardi bestselleril põhinevat filmi, mis jälgib ajaloolisi sündmusi, mis lõppesid ühe mõjuvõimsa mehe, Jeesuse hukkamisega.

Produktsioonifirma Scott Free Productions 250-liikmeline meeskond väntas filmi «Jeesuse tapmine» Maroko kõrbes, kaasates rohkem kui 4500 kõrvalosatäitjat. 93 tegelaskujule on hääle andnud erinevad näitlejad Liibanonist, Marokost, Tšehhist, Iirimaalt, Suurbritanniast, Iisraelist, Kanadast, Süüriast, Austraaliast ja Ameerika Ühendriikidest.

Telekanal National Geographic ei ole varem sellises mastaabis filmi teinud.

«Jeesuse tapmine» jutustab kaasahaarava loo mehest, kelle õpetusi järgib nüüd enam kui 2,2 miljardit inimest, kuid kelle põhimõtted ja sõnumid viisid tema tagakiusamise ning jõhkra hukkamiseni.

Film kaevub peaaegu kõigile tuntud loo sügavustesse, tuues päevavalgele uued detailid Jeesuse elust ja poliitilistest kokkumängudest, mis muutsid tema surma vältimatuks.

Film viib vaatajad tagasi aega, mil Juudamaad valitses järjekindel ja ambitsioonikas kuningas Herodes (Kelsey Grammer). Oma võimu kindlustamiseks oli Herodes andnud käsu mõrvata kõik alla kahe aastased poisslapsed, mistõttu lahkus noore Jeesuse pere Jeruusalemmast.

26 aastat hiljem hakkas Jeesus (Haaz Sleiman) levitama oma sõnumit, kogudes endale rohkelt järgijaid. Tema õpetused ja meetodid ei olnud aga meelt mööda kõigile. Kokkumäng, vandenõu, mõjuvõimu kasutamine ning reetmine viisid Jeesuse vahistamiseni ja hukkamiseni.

Peaosades Kelsey Grammer («Partners», «Boss»), Stephen Moyer («True Blood») ja Haaz Sleiman («True Blood»). Teistes osades Rufus Sewell, Emmanuelle Chriqui, Eoin Macken ja paljud teised.

«Jeesuse tapmine» valmis telekanali National Geographic, Scott Free ja Bill O’Reilly koostöös. Samade autorite koostöös on varasemalt esilinastunud ülimenukaks osutunud filmid «Killing Lincoln» ja «Killing Kennedy».

Film «Killing Jesus» linastub kokku 171 riigis ja 45 keeles.

Kolme tunni pikkune film «Jeesuse tapmine» (Killing Jesus) linastub 29. märtsil kell 21.00 kanalil National Geographic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles