Peeter Rebase uus dokumentaalfilm «Tashi Delek!» jõuab kinodesse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Rebane
Peeter Rebane Foto: Mihkel Maripuu

Alates reedest, 20. märtsist linastub kinodes Artis ja Sõprus Peeter Rebase uus dokumentaalfilm «Tashi Delek!»

Peeter Rebase dokumentaalfilm räägib loo 17-aastasest tiibeti budistliku kloostri mungast Tashist. Vanemad saatsid Tashi kloostrisse juba kuueaastaselt ning nüüd seisab tal ees raske otsus - kas pühendada oma elu mungana budismi, vana kultuuri ja traditsioonide edasikandmisele või lahkuda kloostrist ja teostada oma unistused?  

Filmis jälgime Tashit tema teekonnal kloostrist koju isa juurde läbi Himaalaja mäestiku ning kohtame selle iidse Mustangi kuningriigi elanikke.  Läbi Tashi silmade näeme ühe kõige paremini säilinud Tiibeti kultuuri olevikku, minevikku ja tulevikku.

Filmi režissöör Peeter Rebane: «Meil polnud plaanis seda filmi teha, aga see lugu tuli ise meie juurde. Võtted nelja kilomeetri kõrgusel Himaalaja mäestikus olid füüsiliselt ülirasked, aga sealne loodus ja inimesed on lihtsalt fantastiliselt omanäolised.  Usun, et  filmi «Tashi Delek!» on väga põnev vaadata kõigil, keda huvitavad maailma kultuurid, reisimine või lihtsalt ühe poisi täiskasvanuks saamise lugu. Tänasel päeval on Mustangi kultuuri ees seisvatel probleemidel üllatavalt palju universaalset ja ühist meie enda eesti rahva ja kultuuri arengutega».

Filmi produtsent Priit Rebane: «Täna jõudis lõpuni üle kahe aasta töö filmiga, millele aitasid kaasa paljud inimesed üle maailma. Näiteks Brasiilia muusik Eduardo Agni lindistas kohapeal fantastilise muusika, mida me filmis kuuleme. Kindlasti võlgneme tänu kõigile, kes Kickstarteris filmi valmimisele kaasa aitasid...».

«Tashi Delek!» linastub alates 20. märtsist Tallinna kinodes Artis ja Sõprus ning alates aprillist ka teistes Eesti linnades.

Peeter Rebase edukas dokumentaalfilm «Robbie Williams: Fans Journey to Tallinn» ja  kontsertfilm «Robbie Williams live in Tallinn» levivad BBC vahendusel üle maailma.

Pärast dokumentaalfilmi «Tashi Delek!» valmimist ootab Peeter Rebast ees täispikk mängufilm «Roman».

tashi-movie.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles