Sputnik News: Venemaa paigutab Kaliningradi sõjalennukeid ja Iskander-rakette

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iskander raketikompleks
Iskander raketikompleks Foto: SCANPIX

Venemaa kaitseministeeriumi allikas sõnas väljaandele Sputnik News, et Venemaa suurendab oma sõjalist kohalolu Läänemere piirkonnas paigutatades Kaliningradi piirkonda rohkem relvastust.

Allika teatel tugevdatakse Lääne sõjaväeringkonna Kaliningradi oblasti baase hävitus- ja pommituslennukitega ning raketikompleksidega Iskander.

Iskander kompleksid tarnsporditakse kohale Balti laevastiku dessantalustega.

Relvastuse viimine Kaliningradi piirkonda on osa Vene vägede lahinguvalmiduse kontrollist ning sama toimub praegu veel mitmes Venemaa piirkonnas.

Möödunud aasta kevadel Venemaaga liidetud Krimmi on viidud strateegilisi pommituslennukeid, mis suudavad rünnakuid teha väga laias piirkonnas ning mida saab relvastada ka tuumalõhkepeadega.

Jäämere piirkonnas viivad militaarõppusi läbi Põhja laevastik ning langevarjurite üksused.

Venemaa sõjalistel õppustel osaleb kokku ligi 40 000 sõdurit, 41 lahinglaeva ning 15 allveelaeva.

Šotlasest poliitikakommentaatori Chris Bambery arvates on Venemaa suurejoonelised militaarõppused vastulause NATO tegevusele Mustal merel ja Balti riikides.

«USA saatis Balti riikidesse 750 sõjamasinat ja tanki ning ka Saksamaa saadab enda omi. Tegemist on relvastuse kogumisega Venemaa piiri äärde,» lausus Bambery.

Rootsi ja Soome militaarjuhid teatasid, et nad jälgivad, milliseid õppusi Venemaa nende piiri lähistel läbi viib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles