“Suur semu seiklus” viib võitjad klassiekskursioonile

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune "Suure semu seiklus" Tartus Toomemäel.
Mullune "Suure semu seiklus" Tartus Toomemäel. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Üle 1500 lapse koguneb 16. septembril Tallinnas, Tartus ja Pärnus seiklusmängule “Suur semu seiklus”, kus kuus paremat klassi saavad auhinnaks kahepäevase põneva klassiekskursiooni.
 

Mittetulundusühing G4S Noorteklubi korraldab juba kolmandat aastat mastaapset seiklusmängu “Suur semu seiklus”, mis toob igas linnas kokku sadu noori, et pakkuda neile seiklusspordi võimalusi, praktilisi teadmisi ja meelelahutust värskes õhus. Mängust osavõtt on lastele tasuta.

Võistlusülesandeks on lastel kaardi abiga looduses orienteerudes läbida kontrollpunkte ja võistluse lõpus igast kontrollpunktist saadud vastusega lahendada õpetliku sisuga mõistatus.

Sel aastal võistlevad lapsed kahes vanusegrupis: III-IV klass ja V-VI klass. Võistlusrajale lähevad lapsed kolme- kuni neljaliikmelistes tiimides, kuid auhinnaarvestuses läheb kirja kogu klassi tulemus.

Mõlemas vanusegrupis on igas linnas peaauhinnaks välja pandud kahepäevane seiklusrikas klassiekskursioon, kus kokku saavad kõik võitjaklassid. Ekskursioon toimub tuleva aasta 1.-2. juunil.

”Suure semu seikluse” koostööpartnerid on haridus- ja teadusministeerium, politsei- ja piirivalveamet, Eesti kaitsevägi, Kaitseliit, päästeamet ning maksu- ja tolliamet. Pärast võistluse lõppu võivad lapsed jälgida jõustruktuuride põnevaid ja õpetlikke demonstratsioonesinemisi ning tutvuda ametkondade tööga.

Seiklusmängu juhivad tuntud muusikud: Tallinnas Genka, Tartus Cool D ja Pärnus Mikk Saar.

”Suur semu seiklus 2010” toimub Tallinnas Männi pargis, Tartus Toomemäel ja Pärnus Rannapargis. Üritus algab kõigis kohtades kell 15 ja lõpeb orienteeruvalt kell 18.

”Suurt semu seiklust” korraldav 2002. aastal loodud MTÜ G4S Noorteklubi on kõigile Eestimaa noortele avatud laste- ja noorteühendus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles