Reaalmažoor avab hooaja kontserdiga “Ilu päästab”

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarek Kasar.
Jarek Kasar. Foto: Erakogu

Noorteorkester Reaalmažoor annab 27. septembri õhtul Tallinnas Estonia kontserdisaalis oma neljanda hooaja avakontserdi "Ilu päästab", kus kõlab nii Jarek Kasari, Valter Ojakääru, Tõnis Mägi, Olav Ehala kui Elton Johni looming.

Koos orkestriga astuvad üles tuntud vokalistid Chalice, Hannaliisa Uusma, Liisi Koikson ja Mikk Saar. “Esitamisele tulevad palad filmimuusikast ja muusikalidest ning iga artisti enda repertuaari kuuluv looming koos suure sümfooniaorkestriga, mis muudavad need hitid veelgi võimsamaks ja mõjusamaks,” tutvustas kontserdil pakutavat dirigent Edmar Tuul.

Dirigendi sõnul on kontsert muusikahuvilistele, kes hindavad pisut tavatumat lähenemist orkestrimuusikale ja artistide loomingule. Peale selle õpilasaktivistidele, keda Reaalmažoor innustab ideid ja mõtteid ellu viima ning näitab, et üks suurepärasemaid vaba aja veetmise võimalusi on teostada end muusikas.

Reaalmažoor annab noortele võimaluse mängida mitteklassikalist muusikat. Orkestri arengut on märkimisväärselt mõjutanud professionaalsed dirigendid Mihhail Gerts ja Erki Pehk, keda näeb juhatamas ka kontserdil “Ilu päästab”.

“Ootame kontserdile peale noorte lapseeas publikut, keda soovime lähendada klassikalisele muusikale, et meie tulevane tänuväärne publik õpiks juba praegu hindama sümfooniaorkestri kõlailu,” ütles Tuul.

2008. aastal oli orkester Tallinna linna tunnustusauhindade “Suured teod Tallinna noortele ja Tallinna noorte suured teod” ja “Tallinna noor kultuuritegija” laureaat.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles