Vox Clamantis ühendab ida läänega

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vox Clamantis.
Vox Clamantis. Foto: LIIS SAAR/SAKALA

Ansambel Vox Clamantis esitab 26. septembril Laurentiuse kirikus vaimulikku muusikat nii idast kui läänest, ettekandele tuleb kava nimega "Orient ja Occident", kirjutab Meie Maa.

Idakiriku traditsioonidest kuuleb vanausuliste laulu, aga ka muusikat Armeeniast, Georgiast ja Kreekast, läänekirikust gregooriuse laulu ning keskaegset polüfooniat. Ida- ja läänekiriku ühendajana esitab muusikaline kollektiiv Arvo Pärdi teoseid.

1996. aastal loodud ansambli Vox Clamantis kunstiline juht ja dirigent on Jaan-Eik Tulve. Ansambel ühendab endas noori muusikuid, keda kõiki seob ühine huvi gregooriuse laulu vastu. Tihti laulab ansambel muusikat, mida peetakse Euroopa professionaalse muusikakultuuri aluseks selle kõige loomulikumas keskkonnas – liturgias –, kuid antakse hulgaliselt kontsertegi nii Eestis kui välismaal.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles