Seriaali «Sherlock» uutes osades on viiteid viktoriaanlikule ajastule

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benedict Cumberbatch ja Martin Freeman
Benedict Cumberbatch ja Martin Freeman Foto: twitchfilm.com

Seriaali «Sherlock» looja Steven Moffat paljastas, et uutes osades on viiteid viktoriaanlikule ajastule ja tollasele Londonile. 

BBC avaldas juba varem fotod Sherlock Holmesi kehastajast Benedict Cumberbatchist ja Dr. Watsoni rollis olevast Martin  Freemanist, kus nad kannavad ajastule vastavaid rõivaid.

Ei ole teada, kas ka tegevus toimub täielikult  või vaid osaliselt 19. sajandi lõpul.

Moffat sõnas väljaandele Entertainment Weekly, et tegemist on eriosadega, milles on rõhk kuninganna Victoria ajastul.

«Meil on plaanis teha selliselt kolm osa, milles on palju viktoriaanlikku,» teatas Moffat.

Moffati sõnul on nüüdseks peaaegu kõik võtted tehtud ning ta jäi nendega rahule.

BBC ei ole veel paljastanud täpset aega, millal eriosad eetrisse jõuavad, kuid esmastel andmetel selle aasta jõulude paiku.  

Sarja «Sherlock» kaasautor ja selles Mycroft Holmesi mängiv Mark Gatiss paljastas, et tema tegelaskuju põhineb Briti tööpartei poliitikul Peter Mandelsonil.

«Arutasime Steveniga, milline peaks tänapäevane Mycroft olema. Arthur Conan Doyle´i romaanis on Mycrofti kujutatud Briti valitsuse ühe alustalana. Ta oli troonitagune jõud,» selgitas Gatiss.

Wikipedia: Victoria (Alexandrina Victoria) (24. mai 1819 – 22. jaanuar 1901) oli Suurbritannia ja Iirimaa kuninganna ning India keisrinna.

Ta valitses 63 aastat ja 7 kuud, olles troonil 1837–1901.

Victoria oli pikima valitsusajaga naismonarh maailma ajaloos ja pikima valitsusajaga Briti monarh. Kuningannaks saades oli ta vaid 18-aastane.

Tema valitsemisaeg sai tuntuks Victoria ajastu nime all. Sellel perioodil arenes kiiresti Suurbritannia tööstus, kultuur, poliitika, teadus ja sõjandus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles