Muusikavõistlus Tudengilaul 2015 otsib andekaid üliõpilasbände

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kevadpäevade laulukonkurss „Tudengilaul 2015“ avas demovooru.
Tartu Kevadpäevade laulukonkurss „Tudengilaul 2015“ avas demovooru. Foto: promo

Tartu Kevadpäevade laulukonkurss „Tudengilaul 2015“ avas demovooru. Osalema on oodatud nii akustilistel kui ka elektriliselt võimendatud pillidel musitseerivad bändid.

„Tudengilaul“ ootab võistlustulle kõiki muusikalisi kollektiive, milles tegutseb vähemalt üks üliõpilane Eesti kõrgkoolist.

Foto: promo

Konkursi peakorraldaja Peeter Paaveli sõnul hinnatakse võistlusel lisaks vokaalsetele võimetele ja vilunud pillimängule ka muusikakollektiivi tudengilikku omapära. „Eriti teretulnud ongi võistlejad, kes usuvad, et just nende muusika ja omalooming annab edasi tudengite eheda olemuse,“ innustas Paavel.

Konkursist osavõtuks tuleb võistlejatel eelvooru saata 2-3 omaloomingulist demolugu. Eelnevalt tasub tutvuda kodulehel (link) võistluse reglemendiga. Samuti tuleb täita osalemisankeet ning meeles pidada, et kogu materjal tuleb hiljemalt 21. aprillil saata aadressile osalen@studentdays.ee

Kõigi demode hulgast valib eelžürii välja viis paremat, kes astuvad üles „Tudengilaul 2015“ lõppkontserdil, mis toimub 2. mail kell 18. Esmakordselt laulukonkursi ajaloos esinevad finalistid vabas õhus, Tartusse Vabaduse puiesteele püstitatud laval.

Võistlus „Tudengilaul“ on olnud hüppelauaks noortele üliõpilasbändidele alates 2002. aastast. Selle ajaga on lavalaudadelt läbi käinud mitmeid andekaid kollektiive. Eelnevatel aastatel on võitjaks tulnud teiste hulgas Kruuv (2009), Hapud Viinamarjad (2012), Ukerdajad (2013), Ars Apta (2014) jt.

„Tudengilaul 2015“ toimub tudengi- ja kultuurifestivali Tartu Kevadpäevad raames.  Rahvasuus Tudengipäevade nime all tuntud festival vältab 27. aprillist 3. maini. Terve nädala jooksul toob festival Tartu tänavatele ligi 200 omapärast muusika-, kultuuri-, spordi- ja meelelahutussündmust.

Tartu Kevadpäevi korraldavad  alates 1989. aastast Ülikooli Kultuuriklubi tegusad üliõpilased. Iga-aastased Kevad- ja Sügispäevad koonduvad Tartu Tudengipäevade nime alla, mille peatoetajad on Swedbank, Saku Õlletehas ja Tartu linn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles