Maailmakuulus Gruusia ballett tuleb Eestisse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia rahvusballeti osavad meestantsijad
Gruusia rahvusballeti osavad meestantsijad Foto: promo

8. detsembril esineb esmakordselt Eestis ülemaailmse kuulsuse võitnud Gruusia rahvusliku balleti trupp Suhišvili-Ramišvili.



Rahvusballeti loojate Iliko Suhišvili ja Nino Ramišvili nimed on sama legendaarsed nagu nende kollektiivi edugi.

Nad on esimene rahvatantsuansambel, kes esines kuulsa Milano ooperiteatri La Scala lavalaudadel. Nende show Broadway’l nimetati aasta parimaks etenduseks, kollektiiv ise parimaks Broadwayl esinenud balletiks.

Ansambel koosneb 70 tantsijast ja orkestrist. Oma ajaloo vältel on kollektiiv viibinud enam kui 200 turneel, 9 korda läbi sõitnud 5 kontinenti, 88 maad ning andnud üle 9200 etenduse.

Kahetunnise etenduse vältel toovad temperamentsed tantsijad publiku ette oma rahva ajaloo, kasutades selleks nii traagikat kui huumorit.

Gruusia meeste tantsud üllatavad oma temperamentsuse ja meisterlikkusega. Nende uskumatut tantsutehnikat iseloomustavad pehmest nahast tugeva tallata saapas suurel varbal sooritatud erilised hüpped ja pöörded.

Jalustrabava iluga naiskaunitarid võluvad aga vaatajat imekena, näiliselt ükskõiksesse passiivsusse mähkunud libiseva tantsulise liikumisega. Lisaks veel rahvuspärased kostüümid ja peakatted ning arvukad taljeni ulatuvad patsid.

Kuidas Gruusia balletimeistrid tantsivad, saad vaadata siit, siit, siit ja siit.


«Gruusia rahvuslik ballett – see on unikaalne fenomen, mida peab vähemalt korra nägema oma silmaga.»
/Le Figaro/

«Selline tants esitab väljakutse gravitatsiooniseadustele. Kahekordsed piruetid põlvedelt ja pead pööritama paneva kiirusega pöörded sooritatakse uskumatu täpsusega.»
/The Washington Post/

«Gruusia balletikunstnikud on täius ise. See pole tants vaid lend!»
/Daily Mirror/

«Terves ilmas ei leidu paremat rahvatantsuansamblit.»
/The Washington Post/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles