Kaplinn keelab šampanjaga hommikusöögid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaplinn keelab šampanjaga hommikusöögid
Kaplinn keelab šampanjaga hommikusöögid Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigi Kaplinna võimud plaanivad restoranidel keelata populaarsed hommikusöögid, mille juurde on joogiks šampanja.

Võimude sõnul aitab see samm padujoomist pidurdada, kirjutab The Telegraph.

Seadust muudetakse nii, et alkoholi ei tohi müüa pärast kella 21.00 õhtul ning enne kella 11.00 hommikul.

Seadusemuudatus peaks jõustuma järgmise aasta jaanuaris.

Sellega tahetakse ennetada alkoholisündroomiga laste sündi, alkoholijoobes autojuhtimist, kodust vägivalda ning illegaalsete baaride tegevust.

Turismifirmade esindajate sõnul tekitab see keeld Kaplinna turismile tagasilöögi ning turistid ei pruugi enam huvituda linnast, kus hommikusöögi juurde ei saa enam tellida šampanjat.

«Kaplinnas on alkoholi tarbimisega probleeme, kuid šampanja müügi keelamise ja piiramisega neid ei lahenda,» arvas Constantia Uitsigi veiniistanduse omanik Lawrie McIntosh, kellel on Kaplinnas ka kolm restorani, kus hommikusöögi juurde šampanjat pakutakse.

Ta lisas, et šampanjaga hommikusöögist on saanud Kaplinna märk ja traditsioon, mida tulevat nautima turistid lähedalt ja kaugelt.

«Hommikusöögi juurde šampanjat pakkuvates söögikohtades ei ole iialgi joobes kliente, miks siis see traditsioon keelata?» küsis McIntosh.

Lõuna-Aafrika turismiameti esindaja Dirk Elzinga sõnul võib turismile tekitada tagasilöögi ka see, et pärast kell 21. 00 ei tohi enam alkoholi müüa.

«Kaugelt tulnud turistid tahavad näiteks saada enne uinumist klaasitäie kangemat, kuid ei saa. Nad võivad lihtsalt loobuda Lõuna-Aafrika Vabariiki sõitmisest,» arvas Elzinga.

Kaplinna linnavalitsuse alkoholipoliitika eest vastutava ametniku Taki Amira sõnul ei ole söögi-joogikohtade, lõbustusasutuste ja alkoholipoodide omanikud uuest seadusest just vaimustuses, kuid nad peavad seadusele alluma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles