Džässmuusika elav legend Herbie Hancock esineb novembris Tallinnas

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herbie Hancock
Herbie Hancock Foto: promo

Maailma üks tunnustatumaid džässpianiste saabub Eestisse oktoobris algava Euroopa turnee «The Imagine Project Tour» raames.


Jazzimaailma suurim elav legend Herbie Hancock astub 3. novembril Nokia Kontserdimajas üles «The Imagine Project Tour» kontsertturnee raames. Sellel suvel ilmus Herbie Hancockil uus album «The Imagine Project» – Hancocki ning rahvusvaheliselt tuntud artistide ühisprojekt, kus on ühendatud jazz, pop, soul, r’n’b ja maailmamuusika. «The Imagine Project» albumil on kaastegevad superstaarid maailma erinevaist paikadest - Dave Matthews, Anoushka Shankar, Jeff Beck, The Chieftains, John Legend, India Arie,  Seal, Pink, Juanes, Derek Trucks, Susan Tedeschi, Chaka Khan, K'Naan, Wayne Shorter, James Morrison ja Lisa Hannigan.

Hancock ei saa kahjuks turneel kaasata «The Imagine Project» plaadil kaasateinud staare, küll aga on pianistiga kaasas vägagi silmapaistev kooslus muusikuid, varasematelgi Hancocki turneedel nähtud suurepärane kitarrist Lionel Louke ja trummar Vinnie Colaiuta. Vokaali osas saab lisaks laulja Kristina Traini kõrval kuulda ka klahvpillimängija Greg Philliganesi  ja noort basskitarristi Tal Wilkenfeldi.

Oma hiilgava karjääri jooksul on Hebrie Hancock võitnud 12 Grammy auhinda, aga ka filmi-Oscari. Herbie Hancock alustas karjääri džässmuusikas 1960ndatel aastatel, mil ta liitus Miles Davise grupiga. Koos anti välja mitu revolutsioonilist plaati, mis mõjutasid tugevalt rock-jazz'i arengut ning avardasid jazz'i mõistet – akustilise muusika juurest liiguti elektroonilisema muusika poole, lisades rock'i ja funki elemente. Sellest ajast võib pidada Herbie Hancocki üheks mõjukaimaks muusikuks, mitte ainult jazz'i, vaid ka r’n’b, funk’i ja pop-muusika vallas. Lisaks virtuooslikule klahvpillide käsitlemisele ja novaatorilikule lähenemisele, on Hancock heliloojana jätnud oma selge ning tugeva jälje jazz- ja pop-muusikasse.

Piletid 3. novembril Nokia Kontserdimajas toimuvale HEBRIE HANCOCKi kontserdile tulevad vabamüüki sel neljapäeval, 16. septembril, kell 10.00 Ticketpro internetipoes aadressil www.ticketpro.ee, Ticketpro kassas Solaris keskuses ja kõigis Eesti Kontserdi kassades Tallinnas, Tartus, Pärnus, Jõhvis ja Narvas.  FBI ConcertClubi liikmed saavad pileteid osta enne teisi, alates tänasest, 13. septembrist. Kontserdiklubi liikmeks saab tasuta registreeruda internetis aadressil www.fbi.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles