Stephen Hawking: olen tegelane animasarjast «Simpsonid»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephen Hawkingit kujutav tegelane animasarja «Simpsonid» osas «They Saved Lisa's Brain»
Stephen Hawkingit kujutav tegelane animasarja «Simpsonid» osas «They Saved Lisa's Brain» Foto: Wikipedia.org

Briti kuulsa füüsiku Stephen Hawkingi sõnul peetakse teda tihtipeale tegelaseks menukast animasarjast «Simpsonid».

Hawkingit on selles sarjas kujutatud üsna mitmel korral, kirjutab Daily Mail.

Näiteks ühes «Simpsonite» episoodis, mis kannab pealkirja «They Saved Lisa's Brain», sõnab Hawking Homerile: «Sinu teooria pontšikukujulisest universumist on intrigeeriv. Ma kavatsen selle varastada».

Hawking andis möödunud nädala lõpul intervjuu väljaandele The Guardian, kus teda intervjueeris füüsik ja saatejuht Brian Cox.

Hawkingilt ilmus hiljuti uus raamat «The Grand Design». Ta tutvustas oma raamatut, milles on kirjas tema nägemus, miks universumi loomisel ei saanud mingi kõrgema jõu või jumala käsi mängus olla.

«Teadus ja füüsikaseadused selgitavad, miks universumi loomiseks ei olnud vaja mingit müstilist kõrgemat jõudu,» lausus Hawking.

Ta lisas, et Suure Paugu tekke taga olid füüsikaseadused, eelkõige gravitatsioon, mis põhjustas spontaanse tekke.

Hawkingi arvates on ta panust kosmose uurimisse ja teooriate loomisse liiga vähe tähele pandud, kuid ta suhtub sellesse huumoriga.

«Võin ju olla animategelane «Simpsonitest», mitte tõsiselt võetav astrofüüsik,» muigas Hawking.

Kui veel menuraamatus «A Brief History of Time» oli Hawking mingil määral nõus jumala käe mängus olemisega, siis nüüdses uues teoses eitab ta seda täielikult.

Hawking on oma teooriate tõttu usklikele pidevaks kriitiliste märkuste ja pila märklauaks olnud. Ka on teda ta äärmuslike jumalat eitavate vaadete pärast võrreldud islamiliikumise Taliban võitlejatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles