Džässilegend Herbie Hancock tuleb Tallinna

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herbie Hancock.
Herbie Hancock. Foto: BDG

Nokia kontserdimajas astub 3. novembril üles džässilegend Herbie Hancock, maailma üks tunnustatumaid jazz-pianiste saabub Eestisse oktoobris algava Euroopa turnee “The Imagine Project Tour” raames.

Sel suvel ilmus Hancockil uus album “The Imagine Project”, Hancocki ja rahvusvaheliselt tuntud artistide ühisprojekt, kus on ühendatud jazz, pop, soul, r’n’b ja maailmamuusika. Albumil on kaastegevad superstaarid Dave Matthews, Anoushka Shankar, Jeff Beck, The Chieftains, John Legend, India Arie, Seal, Pink, Juanes, Derek Trucks, Susan Tedeschi, Chaka Khan, K'Naan, Wayne Shorter, James Morrison, Lisa Hannigan.
 
Hancocki kontserdil kõlavad albumilt tuttavad lood ja varasemad tuntud palad: "Chameleon," "Cantaloupe Island", "Maiden Voyage".

Hancocki tuuril ei näe albumil musitseerinud staare, kuid kaasa löövad varasematelgi Hancocki turneedel nähtud suurepärane kitarrist Lionel Louke ja trummar Vinnie Colaiuta, laulja Kristina Train, klahvpillimängija Greg Philliganes ja noor basskitarrist Tal Wilkenfeld, teavitas Margot Holts, Herbie Hancocki kontserdi PR- ja turundusjuht.

Oma karjääri jooksul on Hancock võitnud 12 Grammy auhinda ja filmi-Oscari.

Hancock alustas karjääri jazz-muusikas 1960. aastatel, kui ta liitus Miles Davise grupiga. Koos anti välja mitu revolutsioonilist plaati, mis mõjutasid tugevalt roki-jazz’i arengut ning avardasid jazz’i mõistet – akustilise muusika juurest liiguti elektroonilisema muusika poole, lisades roki ja funk’i elemente.

Peale virtuoosliku klahvpillide käsitsemise ja novaatorliku lähenemise on Hancock heliloojana jätnud selge ning tugeva jälje jazz- ja popmuusikasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles