Suur galerii: kuidas joosti sügisjooksu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna kesklinnas toimunud Euroopa Kultuuripealinn Tallinn 2011 poolt esitletud SEB Tallinna Sügisjooksu 10 km distantsi võitis eestlane Tiidrek Nurme ajaga 30:04.

Nurmele oli see teiseks järjestikuseks SEB Sügisjooksu võiduks. 2009. aastal võitis ta täpselt sama ajaga. Teise koha saavutas lõunanaaber Mareks Floroseks, kaotus Nurmele oli 9 sekundit. Kolmandana lõpetas soomlane Marten Boström ajaga 30:19. 2002. aasta Euroopa meister maratonijooksus, Janne Holmen, lõpetas kuuendana, kaotades Nurmele ühe minuti ja 20 sekundiga.  

Naistest võitis esikoha lätlanna Inna Poluskina ajaga 34:19, kes üldarvestuses oli 26. Parim eestlannana Jekaterina Patjuk saavutas 2. koha ajaga 35:41, edestades finišiheitluses napilt Usila Koech Jepkimoid Keeniast.

Tallinna kesklinnas toimunud Euroopa Kultuuripealinn Tallinn 2011 poolt esitletud SEB Tallinna Maratoni võitis keenlane Bernard Kipkemoi Rotich ajaga 2:18:16.

Oma elu esimese maratoni võidukalt lõpetanud keenlane edestas kaasmaalast Felix Kipkorir Kangogot ühe minuti ja 12 sekundiga. Üldarvestuses kolmandana lõpetas tugevaim eestlane Pavel Loskutov ajaga 2:22:17 ning teenis sellega ka Eesti meistri tiitli. Eesti meistrivõistluste arvestuses jõudsid medaliteni veel Kaupo Sasmin ja Mario Mustasaar, kes üldarvestuses olid vastavalt 9. ja 10. kohal. Esikümnesse mahtus kokku 5 keenlast, lisaks 3 Eesti ning 2 Venemaa esindajat.

Naiste arvestuses võttis oodatud võidu keenlanna Ruth Kutol ajaga 2:36:02. Üldarvestuses lõpetas Kutol 13. kohaga. 2. Ja 3. koha saavutasid venelannad Irina Pankovskaya ning Yulia Khazova. Parima eestlannana Eesti meistri tiitli teeninud Sigrid Valdre jäi naiste üldarvestuses poodiumilt välja, saavutades ajaga 3:07:17 4. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles