«Kulutuli» sotsiaalmeedias: Putin sai infarkti või on isegi surnud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin on juba mõnda aega olnud avalikkusest kadunud ning nii Venemaa kui lääne meedia  ja sotsiaalmeedia on hakanud spekuleerima, kus riigijuht olla võib või mis temaga juhtus.

Mitmete allikate teatel on Vene president jätnud ära välisvisiite.

Putin oli viimati avalikkuse ees möödunud nädalal. Venemaa president pidi Kremlis osalema tseremoonial, milles oleks allkirjastatud Lõuna-Osseetia liitmine Venemaaga. Venemaa anastas Lõuna-Osseetia 2008. aastal Gruusiaga peetud sõjas.

Kreml teatas, et see jääb ära, kuna «leping ei ole veel allkirjastamiseks valmis». Selline selgitus edastati hoolimata, et Lõuna-Osseetia delegatsioon oli just selleks saabunud Moskvasse.

Kreml teatas eile, et Putin jätab ära ka Kasahstani visiidi, kuhu ta pidi minema sel nädalal. Putini esindajad ei teatanud visiidi uut aega ega ka põhjendanud visiidi ärajäämist.

Kasahstani võimude sõnul ei visiit ära Putini tõttu, sest ta olevat haigestunud.

Putini pressiesindaja Dmitri Peskov kinnitas visiidi ärajäämist, kuid eitas, et selle põhjuseks oleks haigestumine või isegi infarkt.

Peskovi kinnitusel on Putin hea tervise juures.

Vene lehekülg Russki Monitor aga edastas e-kirja, milles öeldakse, et Putin sai möödunud nädalal infarkti. Seda ei ole aga kinnitanud peavoolu meedia.

Samas tekitas just see Russki Monitori uudis sotsiaalmeedias «kulutule», et Putin sai infarkti ning ta vaagub elu ja surma vahel või on isegi nüüdseks juba surnud.

«Kas Vladimir Putin jagab Jossif Staliniga sama saatust? Stalin sai infarkti ning ka Putin võis saada,» küsiti sotsiaalmeedias.

Kremli lehekülje andmetel kohtus Putin sel nädalal Karjala ja Jamali Neenetsi kuberneriga.

Teada on, et tegelikkuses leidis kohtumine Karjala kuberneriga aset möödunud nädalal ning Jamali Neenetsi kuberner ei olnud sel nädalal Moskvas.

Lääne ekspertide hinnangul lubab Putini välimus, kehahoid ja rääkimisviis oletada, et tal on varem infarkt olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles