Vandenõuteoreetikud: Marsil toimunud tuumaplahvatus hävitas sellel planeedil elu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marsi Valles Marineris kanjon
Marsi Valles Marineris kanjon Foto: SCANPIX

Vandenõuteoreetikute arvates võis Marsil kunagi elu olla, kuid sõda koos tuumaplahvatusega hävitas selle.

Interneti tulnukatefoorumitesse on pandud «tõendusmaterjali» Marsil olnud tsivilisatsiooni kohta, edastab Daily Mail.

Üks «tõenditest» on India kosmoseorganisatsiooni uurimissondi tehtud fotod Marsi 4000 kilomeetri pikkusest Valles Marineris kanjonist.

Prantsuse keelses Youtube´is on lühifilm, milles väidetakse, et kanjonis olev suits on tekkinud kas tuumaplahvatusest või siis on see maaväline metaan.

«India uurimissond avastas Marsi Valles Marinieris kanjonis kummalisuse. Pildil on hiiglaslik seenekujuline pilv. Kas see on lihtsalt tekkinud tolmust või on selle taga tuuma- või metaaniplahvatus,» tõdetakse videol.

Kummaline pilt tehti samal ajal kui Marsist eelmise aasta oktoobris möödus Siding Spring komeet.

Lehekülje UFOvni Disclosure andmetel katkestas USA kosmoseagentuur NASA Marsi jälgimise ajal, mil see komeet Punasest planeedist möödus.

Austraalia Lõuna-Queenslandi ülikooli astronoomi Jonti Horneri sõnul oleks tore mõelda, et Marsil  leiti tuumarelva kohta jälg, kuid see ei saa tõsi olla.

Horneri arvates on Marsi pilv optiline illusioon, mille taga on see, kuidas kraater kaameraase jäi.

Vandenõuteoreetikud on juba pikka aega tegelenud teooriaga, et Marsil võis kunagi tsivilisatsioon olla, sest sel planeedil on leitud ühiskonnale viitavaid objekte.

Plasmafüüsik John Brandenburg sõnas möödunud aastal, et Marsi Cydonia ja Utopia tsivilisatsioonid kadusid genotsiidi tõttu ning tõendid selle kohta on olemas.

2011. aastal käis meediast läbi, et Marsi pinnase punase värvuse taga võib olla looduslik tuumaplahvatus ning selliseid plahvatusi oli mitu.

«Marsi pinnas on kaetud õhukese radioaktiivsete ainete kihiga – uraani, tooriumi ja kaaliumiga. Selle tõttu on seal radioaktiivsust. Tuumaplahvatus paiskas need ained kogu planeedile laiali,» teatas Brandenburg.

Vandenõuteoreetikud arendasid seda teooriat edasi, öeldes et see ei saanud olla looduslik plahvatus, vaid intelligentsete tulnukaterassi tekitatud.

Väidetavalt on Marsi atmosfääris tuumaisotoope, mis viitavad vesinikpommi plahvatusele.

«Võib oletada, et kosmosest tehtud tuumarünnak hävitas Marsil olnud tsivilisatsioonid kui mõni tulnukate rass soovis seda planeeti vallutada,»  arvavad vandenõuteoreetikud.

NASA uurimisaluse Odyssey andmetel on Marsi atmosfääris palju ksenoon-129 isotoopi ning pinnal uraani ja tooriumit.

Brandenburgi andmetel on näha plahvatuste jälgi kahes paigas, kus Marsil võis kunagi elu olla. Üks neist paikadest on Cydonia, kust leiti ka Marsi kuulus näokujutis.

Ta on veendunud, et Marsil oli kunagi üsna Maa sarnased olud. Seal oli nii loomi kui taimi ning tsivilisatsioonid, mis sarnanesid näiteks Maa Vana-Egiptuse omaga.

Brandenburg arvab, et tuumaplahvatuse tõttu hävinesid Marsil ka kaks väiksemat tsivilisatsiooni Cydonia Mensa ja Galaxias Chaos.

Brandenburgi arvates aitab tema teooria selgitada Fermi paradoksi, et miks me ei suuda leida maavälist elu.

Oletatakse, et universumi läbimõõt on 92 miljardit valgusaastat ning universum paisub. Universumi vanus on 13,82 miljardit aastat.

Meie päikesesüsteemi väliseid planeete on leitud palju ning see lubab arvata, et ka muljal on süsteeme, mis on sarnased meie omaga. Arenenud tsivilisatsioonide puhul ei peaks üüratud vahemaad takistuseks olema.

Kosmoses on palju ruumi, mida saab elu otsingutel läbi kammida. Inimkond ei ole veel oma tehnikaga veel nii kaugele jõudnud, et kiiresti lennata sadade valgusaastate kaugusele. Samas võib olla neid tsivilisatsioone, mis seda suudavad.

Kuna Maal otsesed tõendid selle kohta puuduvad, siis võib tunduda, et inimkond on maailmaruumis ainus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles