Vana Baskini Teatri juht Aarne Valmis: olen Einoga koos olnud algusest peale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana Baskini teatri 10. sünnipäev.
Arne Valmis
Vana Baskini teatri 10. sünnipäev. Arne Valmis Foto: Viktor Burkivski

7. veebruaril tähistas Vana Baskini Teater Salme Kultuurikeskuses oma 10. sünnipäeva. Sel puhul esietendus Mike Yeamani komöödia «Õnnenumbrid», mille lavastajaks Eero Spriit. Etenduse peosas on Helgi Sallo, teistes osades mängivad Raivo Rüütel, Katrin Valkna, Madis Milling, Merilin Kirbits, Mihkel Tikerpalu (SA NUKU), Rauno Kaibiainen.

Foto: Viktor Burkivski

Elu24 tegi samal päeval intervjuu ka Vana Baskini teatri majandusjuhi Aarne Valmisega.

Aarne: 8. veebruar 2005 andsime oma esimese etenduse ja 7. veebruaril, 2015 tähistasime etendusega oma kümnendat sünnipäeva. Nii et ma  olen Einoga koos olnud algusest peale.

Aarne, mis on sulle eriti hinge läinud nendel aastatel, kui oled koos Eino Baskini ja Vana Baskini Teatriga koostööd teinud?

Arne: Näiteks kas või 10. sünnipäeva puhul esietendunud lavastus «Õnnenumbrid», Helgi Salloga peaosas, mis mulle väga hinge läks.

Aga meil on olnud nende kümne aasta jooksul etendusi tükki viiskümmend, aastas anname kuni 150-160 etendust, publikut on pea 30 000. Me ei ole suured, aga me teeme kõik, mis me suudame ja võime öelda, et Vana Baskini Teater on parima leviga teater Eestimaal. Me mängime Värskast Sõrve-Sääreni. Kuus sõidame Tallinnast välja keskelt läbi viisteist korda ja seda on päris palju. Koduteatrit meil pole, aga õnneks on Salme Kultuurikeskus, mis seda natukene ikkagi nagu on.

Kuidas te jaksate?

Aarne: Näitleja Tõnu Kilgas ütles kunagi, et ega me tegelikult alati ei jaksagi. Aga kui sa oled näiteks Mõnistes, mis on peaaegu Läti piiri ääres ja sind võetakse avasüli vastu, siis... Sulle pakutakse süüa, pakutakse kohvi ja pärast tullakse kättpidi tänama, siis sa unustad selle raskuse. See 300 kilomeetrit tagasi koju läheb ka kergemalt. Ja nii ongi.

Foto: Viktor Burkivski

Kas teised kümme aastat tuleb Vana Baskini Teatrile veel otsa?

Aarne: Me ei osanud öelda ka alguses, et Vana Baskini Teatril tuleb kümme aastat täis, aga näed tuli. Loodame, et jaksame teised kümme veel.

Kuigi Aarne Valmis tõdes, et Eino Baskini lahkumisega lõppes ka üks etapp Eesti teatri ajaloos, siis Vana Baskini Teater jätkab oma tegevust. Täna õhtul etendub Mike Yeamani komöödia «Õnnenumbrid» Värskas ja homme Vanemuises.

«Ka suveks on meil plaanid tehtud ning teatriga edasi minemine on parim, mida me Eino jaoks teha saame,» ütles Valmis.

Copy
Tagasi üles