Viis nüanssi, mis aitavad päeva alustada stressivabalt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui iga hommik on nagu oleks tegemist «tulekahju kustutamisega», siis tasuks hommikust rutiini muuta.

Kiirustamist ja stressi saab vähendada nii ette tehtavate asjade kui ka stressitekitajatest loobumisega, kirjutab shape.com.

Ära loe kohe pärast ärkamist e-kirju – pärast ärkamist tasuks oodata vähemalt 30 minutit enne kui kirjade lugemisega algust teha. Kui haarad mobiili, et äratuskell sulgeda, ära suundu pärast seda koheselt internetti. Nutitelefon ei ole päeva alguses just parim, vaid viib kohe pingesse.

Tee vajalikud ettevalmistused juba õhtul – on väga korralikke inimesi, kes panevad õhtul juba kohvimasinasse filtri, kohvipuru ja vee, et masin vaid hommikul sisse lülitada. Samuti teevad nad valmis hommikusöögist selle, mida saab ette teha. Kui midagi tuleb kaasa pakkida, siis ka see tehakse eelmisel õhtul. Need, kes ei ole selliseid ettevalmistusi kogenud, peaksid seda katsetama, kuna need kahandavad hommikust kiirustamist ja stressi.

Hommikused veeprotseduurid ja riietumine – ära tee asju, mida saad teha hiljem, kohe pärast ärkamist. Anna endale aega nautida hommikudušši ja rahulikult riietumist. Hommikuse kiiruse vähendamiseks tasuks juba õhtul valida välja, mida hommikul selga paned.

Muuda õhtust rutiini – hommikuse kaose võib tekitada ka halb öine uni. Kui õhtul on raske magama jääda ja und ei tule, siis on see märk sellest, et keha ei ole saanud piisavalt lõõgastuda. Enne magama minekut tasuks loobuta telesaadetest ja filmidest või teha arvutis tööd. Hea magamise eelne lõõgastus on voodis raamatu lugemine, kuid seda ei tasuks teha tahvelarvutiga, kuna selle valgus hoiab erksana.

Rutiin on tähtis – kui lood enda jaoks hommikuse rutiini, siis see vähendab mõttetute ja aega kulutavate asjade tegemist. Tead kui palju millelegi aega kulub ning saad kõik vajalikud asjad õigeaegselt tehtud. Igahommikute protseduuride ja tegevuse järjekord tasuks alati samaks jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles