Sarah Brightman esineb Rahvusvahelises Kosmosejaamas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarah Brightman
Sarah Brightman Foto: SCANPIX

Tuntud Briti sopran Sarah Brightman valmistab koos oma eksabikaasa, helilooja Andrew Lloyd Webberiga ette pala, mille ta kannab ette Rahvusvahelises Kosmosejaamas (ISS) kaaluta olekus.

Brightman on kosmoselennuks treenimas Venemaal Moskva lähistel asuvas Tähelinnas ning väljalend alusel Sojuz peaks toimuma 1. septembril, edastab BBC.

54-aastane lauljanna on Maast 420 kilomeetri kõrgusel asuval ISSile kümme päeva.

Brightmani sõnul on laulmine gravitatsioonita paigas kindlasti väga erinev Maal esinemisest.

Staar sõnas eile Londonis toimunud pressikonverentsil, et tehniline meeskond valmistab ta esinemise detailselt ette ning pala on selline, mis ei ole tehniliselt raske.

«Kaalun, kas kaasata oma esinemisse Maal asuv koor, lapsed, mõni teine laulja või orkester,» teatas Brightman.

Lauljanna salvestas ettekantava pala möödunud nädalal New Yorgis ning see on samas ta karjääri kokkuvõtvaks lauluks.

«ISSil peaks olema mikrogravitatsioon ning seal laulmine ei ole selline nagu Maal laulmine. Maal on jalad kindlalt maas, kuid seal seda võimalust ei ole. Minu «kosmosepala» on selge ja lihtne ning seda ei ole eriti keeruline ette kanda,» teatas staar.

2013. aastal kujunes Kanada astronaudi Chris Hadfieldi poolt ette kantud David Bowie laul «Space Oddity» Youtube`is hitiks.

Brightman on kaheksas kosmoseturist, kes külastab ISSi ning ta maksab oma reisi eest umbes 51 miljonit dollarit.

Brightman oli 1980. aastatel Londoni West endi kuulsate muusikalide «Cats» ja «The Phantom of the Opera» staar. Mõlema autoriks on Andrew Lloyd Webber.

Nad abiellusid 1984. aastal ning lahutasid 1990. aastal. Pärast seda algas Brightmani soolokarjäär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles