Bussijuht pani oma GPSiga mööda ning turistid tegid selle tõttu 1200 kilomeetrise ringi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GPS-navigatsioonisüsteem
GPS-navigatsioonisüsteem Foto: SCANPIX

Belgia turistide grupp läbis 1200 kilomeetrise lisateekonna, kuna bussijuhi GPS edastas valeandmeid.

Turistid pidid minema Prantsusmaale La Plagne suusakuurorti suusapuhkusele, selle asemel jõuti sihtkohast üsna kaugele Prantsusmaa-Hispaania piiri äärde, edastab AFP.

«La Plagne nimelisi paiku on Prantsusmaal kolm, kuid ma valisin vale La Plagne`i,» teatas bussijuht pärast juhtumi ilmsikstulekut meediale.

Selle asemel, et sõita Belgiast Leuvenist Alpides asuvass La Plagne`i, sõitis ta hoopis Lõuna-Prantsusmaal asuvasse La Plagne`i. Tegemist oli Hispaania piiri ääres asuva väikekülaga, kus kindlasti ei olnud lund ega suusatamisvõimalusi. Suusakuurort asub sellest 600 kilomeetri kaugusel.

Üks reisijatest, Sven Ceuppens sõnas, et bussis olnud püüdsid juhile öelda, et nad sõidavad vales suunas, kuid juht ei võtnud neid kohe kuulda.

«See oli magamispaikadega buss ning esimene, mida ma hommikul aknast välja vaadates nägin, olid viinamarjaväljad. Kena vaatepilt, aga suusatada seal ei saanud. Mõistsime, et oleme vales kohas. Võtsime välja Prantsusmaa kaardi, mis näitas, et GPS oli viinud meid valesse La Plagne`i,» teatas belglane.

Suusaturistid jõudsid Alpides asuvasse La Plagne´i ettenähtust päev hiljem.

Mitu bussis olnut kirjeldasid hiljem meediale humoorikalt oma seiklust ning enamik neist ei pahandanud, et see juhtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles