Internetti jõudnud video näitab, kuidas Suge Knight inimese julmalt surnuks sõitis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marion «Suge» Knight
Marion «Suge» Knight Foto: SCANPIX

Räpimogul Suge Knight ajas võtteplatsil tekkinud tüli käigus alla kaks inimest, kellest üks hukkus. Nüüd lubas hukkunu perekond avaldada turvakaamera salvestise.

TMZ kirjutab, et Suge sõitis 30. jaanuaril Comptoni burgerikoha Tam's Burgers juurde, kus Dr. Dre filmis eluloofilmiga «Straight Outta Compton» seotud materjali. 20 minutit enne seda visati Suge välja teisest võttepaigast ja ta väidab, et läks burgerirestorani selleks, et Dr. Drega ära leppida.

TMZ avaldatud videost on näha, kuidas kohale jõudnud Suge'iga tuli rääkima Cle «Bone» Sloan, kes töötas filmi juures turvamehena. Bone ründas Suge'i läbi juhipoolse akna, Suge pani seejärel järsku sisse tagurpidikäigu, riivas küljepeegliga Bone'i ja lükkas ta maha. 

Videos on ka näha Bone'i lähedal seisvat Terry Carterit, kes lõpuks Suge'i auto rataste all hukkus. Terry liikus parklasse ning Suge andis uuesti gaasi, tabas teist korda Bone'i ning sõitis Terryst üle.

Suge väidab, et ta ei üritanud kumbagi meest alla ajada, vaid üritas põgeneda kartuses, et ta võidakse tappa. Suge'i advokaat vädab, et nii Bone kui Terry olid relvastatud.

Videost paistab, kuidas üks teine mees tuli maas lamava Bone'i juurde, võttis temalt midagi ja pani selle endale värvli vahele.

Võimud rääkisid TMZ-le, et video näitab, et Suge oleks võinud pärast Bone'i esmakordset allaajamist lihtsalt lahkuda. Suge'i esindajad ütlevad aga, et tema auto lähedusse kogunenud grupp oli ähvardav ja Suge kartis, et kui ta neist mööda sõidab, lastakse ta maha.

Suge rõhutab, et mitmed inimesed sellest seltskonnast, sh Terry Carter, ähvardasid teda tulistada. Suge usub, et video vabastab ta mõrvasüüdistusest. Prokurörid arvavad aga vastupidist - nende sõnul pole üheski sündmuspaigal filmitud videos näha, et kellelgi oleks relv.

Terry Carteri perekond palus TMZ-l video avaldada, et näidata, mis täpselt juhtus. Advokaat Gary Dordick ütles TMZ-le: «Carterite perekond tunneb headmeelt, et video avaldasite. Selle abil näevad inimesed, mis tegelikult juhtus ja nad pole sunnitud spekuleerima kolmandate osapoolte kirjelduste põhjal.»

Carterite advokaat ütles, et Suge ei tegutsenud enda enesekaitseks, vaid tegu oli puhta kättemaksuga. «Surma põhjustas ebatarvilik vägivald, mille algatas Mr. Knighti rünnanud Cle Sloan (Bone), mille tõttu otsutsas Knight tagasi teha, kasutades oma sõidukit surmava relvana,» seletas advokaat. Advokaat rõhutas, et Knightil oleks olnud lihtne põgeneda, kuid Bone'i agressiivsus ajas ta niivõrd närvi, et ta kavatses Bone'i alla ajada ja Carter jäi lihtsalt teele ette. Advokaat lisas, et Carter ei teinud midagi provotseerivat ja Suge valetab, öeldes, et Carter vedas ta lõksu.

Suge Knight on kõiki süüdistusi eitanud.

Osaliselt udustatud videot näed TMZs

49-aastane Suge Knight on Death Row Recordsi kaasasutaja ja endine juht. Death Row Records valitses räpiedetabeleid pärast Dr. Dre läbimurdealbumi «The Chronic» avaldamist 1992. aastal. Plaadifirma oli mitmed aastad üliedukas, avaldades artistide nagu Tupac Shakur, Dr. Dre, Snoop Dogg ja Outlawz loomingut. Selle edu rauges pärast seda, kui Knight 1996. aasta lõpus tingimisi karistuse rikkumise tõttu vangi pandi. Death Row Records läks pankrotti 2006. aastal.

Tupac Shakuri tulistati surmavalt 1996. aasta septembris ja järgmise aasta märtsis lasti sarnasel viisil maha Suge'i suurim rivaal The Notorious B.I.G. Mitmed Death Row endised artistid nagu Snoop Dogg väitsid hiljem, et mõlema mõrvaga oli seotud Suge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles