Keskerakond kuulutas end punkliikumiseks

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neopunkarid Stenbocki maja ees
Neopunkarid Stenbocki maja ees Foto: Meelis Tomson

Kolmapäeval, 8. septembril kandis Eesti Keskerakonna Noortekogu juhatus Stenbocki maja ees meelt avaldades T-särke sõnumiga: «Keskerakond on punk! Punk on lahe!».

Kesknoorte juhatuse andmetel on see nende uus hüüdlause. See avaldus teeb Keskerakonnast Eesti suurima, üle 10 000-pealise liikmeskonnaga punkliikumise.

«Ei no lahe, Trubetsky tegi otsa lahti,» arvas selle peale Rakvere teatri peanäitejuht, Kohtla-Järve punkkultuuri suurkuju, punklaulupidude korraldaja ning punkansambli Streptococcus Pyogenes vokalist Üllar Saaremäe. «Mõtleme, mida punk tegelikult tähendab. See on ju släng inglise keelest ’saast, mis ujub veepinnale’. Kui Keskerakond tahab olla saast, mis ujub veepinnale, siis andku tuld!»

Saaremäe lisas, et oleks päris lahe, kui «kogu see kaader» end Moskva ette (Vabaduse väljakul kohvik Moskva ees oli omal ajal punkarite kohtumispaik – toim) seaks ja õlut jooks, mis on üks pungi väljendusvorme. «Teisipidi on punk alati olnud vastasseis ühiskonnas toimuvale mandumisele ja seda on nii mõnigi erakond enam kui Keskerakond,» lisas Saaremäe tõsisemalt.

Pungitraditsioonide kohaselt kihutas võim Stenbocki maja turvamehe isikus kesknoorte kolmapäevase meeleavalduse laiali.

Saaremäe mainis, et 2011. aasta 11. juunil tuleb Rakveres taas punklaulupidu loosungi «Anarchy in EU» all. Saaremäe sõnade kohaselt esitatakse seal laia maailma pungiklassikute Sex Pistols, The Clash, Damned, Exploited, Pelle Miljoona jt teiste loomingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles