USA pastor võib koraanide põletamisest siiski loobuda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pastor Terry Jones
Pastor Terry Jones Foto: SCANPIX

USA fundamentalistlik pastor võib koraanide põletamise siiski ära jätta.

Pastor Terry Jonesi sõnul laseb ta põletamise plaani käiku juhul, kui WTC tornide endiste tornide asukoha lähedale mošee ja islamistliku kultuurikeskuse ehitamise plaanist loobumisest ei teatata, kirjutab Helsingin Sanomat.

Jonesi sõnul loobus ta koraanide põletamisest, kui talle teatati, et mošeed ei ehitata. Moslemite kogukond eitab, et ehituspaika oleks muudetud.

Jones plaanib asja arutada veel New Yorgi imaamiga.

Jonesiga kontakteerus ka USA kaitseminister Robert Gates, kelle sõnul seab koraanipõletamine Iraagis ja Afganistanis olevate USA sõdurite elu ohtu.

Floridas asuva Dove World Outreach Center`i pastor ja ta koguduseliikmed plaanisid homme 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakute aastapäeval koraane põletada. Nende sõnul tehakse seda hukkunute mälestuseks.

Plaani avalikuks tulles mõisteti see hukka.

USA president Barack Obama hoiatas eile, et koraanide põletamine võib Pakistanis ja Afganistanis vägivallalaine esile kutsuda.  

«Samuti oleks see vesi Al-Qaida veskile. Koraanide põletamine võib asjale teisiti vaatavaid inimesi innustada liituma terroristlike rühmitustega,» lausus Obama.

Ka rahvusvaheline kriminaalpolitsei organisatsioon Interpol hoiatas, et koraanipõletamisel võivad tõsised tagajärjed olla.

«Tõenäoliselt toob koraanide põletamine kaasa uute terrorirünnakute laine, mille tõttu süütud inimesed kannatavad,» tõdes Interpoli esindaja. Ta lisas, et esitasid oma avalduse osaliselt Pakistani palvel.

Mitmed islamistlikud riigid on pöördunud USA poole, et seda üritust takistada. Afganistanis toimusid USA ja teiste kristlike riikide vastased meeleavaldused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles