Eakate festivalil räägitakse euro tulekust

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Oktoobri esimesel nädalavahetusel toimub Tallinna Salme kultuurikeskuses eakate festival “Aastad täis sära ja väärikust”, millega tähistatakse esimest korda Eestis rahvusvahelist eakate päeva.

Festivali korraldaja Eha Topolevi teatel pakub 1. ja 2. oktoobril toimuv festival vanuritele võimalust osaleda tasuta seminaridel ja loengutel, mis keskenduvad vanemas eas esilekerkivatele olulisematele küsimustele ja teemadele, samuti ühiskonnas aktuaalsetele teemadele, nagu seda on euro kasutusele võtmine 1. jaanuarist 2011.

Euroteemat käsitlevad sotsiaalministeeriumi sotsiaalala asekantsler Riho Rahuoja ning Swedbanki ja Sampo panga esindajad.

Festivali raames räägib psühholoog Endel Talvik tarkusest ja elutarkusest, doktor Viktor Vassiljev vastab huviliste küsimustele, toitumisspetsialist Mai Maser kõneleb tervislikust ja igapäevasest toidust ja Ain Raali loengu teema on “Kuidas teha ravimtaimeteed?”.

Veel võib kuulata loenguid dementsusest ja sellega toimetulekust, pidamatusest ja selle hooldusest jm. Toimub mälutreenimise teemaline loeng.

Festivali meelelahutusprogrammi juhib Reet Linna ja programmis astuvad üles eakad ise.

Eakate festivalil on väljas ettevõtted ja firmad, kes tutvustavad oma tooteid ja teenused. Samuti on oodatud käsitöölised /käsitööklubid oma tegevust tutvustama ja kaupa müüma.

Festivali korraldajad soovivad tunnustada eakatele suunatud tegusid. Selleks on välja kuulutatud konkurss “Aastad täis sära ja väärikust“. Konkursist osavõtmiseks tuleb saata tegevuse kirjeldus e-mailile eakad@inkotuba.ee või aadressil Hariduse 6, Tallinn, MTÜ Inkotuba.

Osalema on oodatud kõikvõimalikud tegevused ja ettevõtmised, mis on suunatud eakatele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles