Jalgpallilahingu meenutamine läheb sujuvalt üle Peeter Volkonski sünnipäevaks

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Volkonski
Peeter Volkonski Foto: Margus Haav

11. septembril tähistavad ansamblid Propeller, Vennaskond ning J.M.K.E 30 aasta möödumist skandaalselt jalgpallilahingust Eesti Raadio ja ETV vahel kontserdiga Rock Cafés.


Pärast südaööd, mil lavale astub Propeller, on põhjust sünnipäevapokaale kokku lüüa, sest aasta vanemaks saab Peeter Volkonski. Piletid laupäevasele kontserdile on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades.

22. septembril 1980 toimunud Eesti Raadio ja ETV vahelisele jalgpallivõistlusele eelnes ansambli Propeller kontsert. Ansambli kitarrist Ain Varts meenutab, et nad said enne jalgpallilahingut etteastega hakkama ja pidid mängima ka jalgpallimängu lõppedes, aga siis keegi kõrgetest ametnikest avastas, et Propeller ei tohiks rohkem mängida. Nimetatud otsus tingis jalgpallimängu vaatama tulnud noorte seas rahutusi. Noored said miilitsalt nahutada ja soolaputkas istuda, Propeller aga esinemiskeelu.

12. septembril ehk kui mälestuskontsert on jõudnud uude päeva, tähistab oma 56. eluaasta täitumist Eesti muusik, näitleja ja teatrilavastaja vürst Peeter Volkonski.

Lisaks algselt väljakuulutatud Propellerile ja Vennaskonnale astub 11. septembri mälestuskontserdil üles ka J.M.K.E., muutes selle kontserdi tänavuse sügise suurimaks ja esinduslikumaks pungiürituseks Eestis.

Piletid kontserdile on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti hinnaga alates 120 krooni. Uksed kontserdile avanevad kell 21.00

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles